Ny Audi TT nærmer seg?

Første TT ble vist som en studie for ti år siden. Det er dermed ikke så rart at Audi tenker på en ny modell. Det kan være denne.

Ny Audi TT nærmer seg?

Ny Audi TT nærmer seg?

  1. Store bilder
Ny Audi TT nærmer seg?
Ny Audi TT nærmer seg?


Dagens produksjonsmodell av Audi TT ble vist for første gang i 1998. Den gang valgte Audi å gjøre produksjonsbilen helt lik konseptbilen, TT Studie, som ble vist i Frankfurt 1995. TT Roadster Studie ble vist i Tokyo senere samme år. TT var designbombe av en bil med svært spektkulære linjer den gang. TT ble de hippes bil og salget gikk hardt for seg i de første årene, men har nå for lengst gått i stå. TT hadde også en tøff fødsel siden den hadde en del problemer med kjøreegenskapene i begynnelsen. Bilene hadde dårlig balanse i høy fart og det oppstod også noen ulykker. Problemet ble løst med et oppgradert understell, spoiler bak og ESP.

Ny modell?

Vi regner med at Audi klarer gode kjøregenskaper på første forsøk denne gangen, men ikke at Shooting brake blir like spektakulær i Tokyo som TT roadster studie var i Tokyo for ti år siden. Hvis en fremtidig TT blir lik Shooting brake har vi i hvert fall noe å glede oss til.

Shooting brake har en V6-motor med 3,2-liters slagvolum og 250 hestekrefter. 0 til 100 kilometer i timen skal den klare på 6 sekunder. Shooting brake har også firehjulsdrift.

Shooting brake er en kompakt bil som bare er 4,18 meter lang. Den er heller ikke mer enn 1,35 meter høy, men det er plass til mye spennende utstyr under skallet. Den har for eksempel et adaptivt støtdempersystem som styres ved hjelp av væske som påvirkes elektromagnetisk. Den har også en ny type navigasjonssystem som viser et tredimensjonalt bilde.

Store bilder av shooting brake finner du her.

Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder