Ny Audi S4 på vei

Både Audi S4 og RS4 forsvant i sammenheng med lanseringen av nyeste generasjon A4. Bilentusiaster med sans for hestekrefter mistet dermed to sikle-objekter. Men nå ser det ut til at S4 snart vender tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Ny Audi S4 på vei
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Forrige generasjon S4 kom i 1997 og ble raskt populær blant pengesterke bilentusiaster, biltyver og ranere. S4 var nemlig som skapt for betegnelsen "ulv i fåreklær". Utad var bilen relativt beskjeden, i hvert sett i forhold til kreftene som befant seg under panseret. Der hadde Audi plassert en skikkelig godbit - en V6-motor med 2,7-liter slagvolum og både en turbo og en ladeluftkjøler per sylinderrekke.

265 hestekrefter

Denne drivkilden leverte hele 265 hestekrefter, noe som resulterte i oppsiktsvekkende akselerasjon. Stasjonsvognen klarte 0-100 kilometer i timen i løpet av 5,7 sekunder og var dermed blant de raskeste stasjonsvogner som har eksistert. Sedan-versjonen var enda litt raskere og klarte øvelsen på 5,6 sekunder.

Men så, i januar i år, kom den nye utgaven av Audi A4 - og S4 ble tatt ut av produksjon.

Ikke førsteprioritet

image: Ny Audi S4 på vei

Det har aldri vært noen hemmelighet at det ville komme en ny S4. Men fordi S4 ikke vil være noen volum-modell, har den måttet vente på tur. Blant annet har Audi prioritert stasjonsvognutgaven, som ble lansert i september, og kabriolet-utgaven, som vil bli lansert til våren.

Når kommer den?

Ifølge Automedia står S4 for tur etter kabrioleten. Automedia påstår faktisk at S4 vil bli lansert allerede til sommeren. Den norske Audi-importøren mener imidlertid at Automedia er litt for raske på avtrekkeren, og hevder at vi må vente til 2003 før S4 er å finne i butikkene.

Uansett, Automedia har i hvert fall allerede rukket å knipse nye S4, som i likhet med sin forgjenger ser ut til å bli relativt anonym. De viktigste kjennetegnene ser ut til å bli en liten hekkspoiler og et mer grovmasket luftinntak under støtfangeren.

280 hestekrefter?

image: Ny Audi S4 på vei

Ifølge Automedia vil Audi vil også denne gangen ta i bruk sin turbomatede 2,7-liter. Hvor mange hester Audi velger å ta ut gjenstår å se, men vi tar nok ikke mye feil hvis vi tipper at det vil bli tatt ut minst 280 hestekrefter.

SISTE (09.11.01): Stadig flere medier hevder nå at nye S4 ikke vil få 2,7-literen, men i stedet vil få den samme motoren som S6, en V8-motor med 4,2 liter slagvolum. I S6 yter denne motoren 340 hestekrefter.

For å takle en slik motor vil S4 selvsagt få et mer sportslig oppsett enn sine mer forsiktig motoriserte familiemedlemmer. Det betyr blant annet et stivt understell, lav bakkeklaring, store hjul og kraftige bremser.

Vi lover å komme tilbake til S4 så snart vi vet mer om motor og lanseringstidspunkt. Inntil videre kan du kose deg med bildene fra Audis testbane.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Audi-nyheter
  • Her finner du våre Audi-tester