Ny Audi A8

Mer moderne og med sterke familietrekk skal nye A8 trone på toppen av modellutvalget til Audi.

Ny Audi A8
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En tre liters V6 som inngangsmodell lover ikke bra for de norske prisene. Selv om det ikke selges så alt for mange av dagens modell, er det viktig å ha en bil i prestisjeklassen. Åtte år gammel er dagens modell.

I buskene

Vår samarbeidspartner Automedia har knipset en prototyp av nye A8 nord i Finland. Med det som utgangspunkt har de laget datamanipulerte bilder av hvordan de tror den nye Audien vil se ut. Vanligvis treffer de svært godt.

Særlig den gammelmodige hekken på dagens A8 er blitt betydelig frisket opp, også C-stolpen er smalnet og mer vinklet. Bakfra har nye A8 klare trekk fra nye A4. Fronten har blitt mer oppdelt under støtfangeren. Lyktene får ifølge Automedia klart glass, og hele fire runde profiler under hvert lykteglass. Kombinert med runde tåkelys i frontspoileren er vi da oppe i 10 sirkler i fronten før vi teller Audi-ringene.

Sideknekken er trukket opp over dørhåndtakene, og profilen stiger bakover. Det gir nye A8 et mer sportslig preg. Mer markert har også sideskjørtene blitt.

Du blir målt

(Bildet er manipulert)
(Bildet er manipulert) Vis mer

Et av salgsargumentene for nye A8 skal være sikkerhet. Et betydelig antall kollisjonsputer skal beskytte hode og kropp, både til de som sitter foran og til de som okkuperer baksetet.

Sensorer skal måle lengden på hver enkelt av de som oppholder seg i bilen. Kollisjonsputene vil ta disse målingene med i beregningen i tilfelle putene blir nødvendig ved en kollisjon. Ifølge Automedia sikter Audi imot å gjøre nye A8 til intet mindre enn verdens sikreste bil.

Inngangsmodell – V6

Den treliters V6ern som lillebrødrene A4 og A6 har vært alene om vil dukke opp i A8 i en 210-hesters versjon. Videre dukker kjente A8-motorer som 3,7- og 4,2-liter V8 opp. Den minste vil ha 260 hestekrefter, og 4,2-literen 310 hestekrefter.

Toppmodellen vil være utstyrt med en 12-sylindret motor på 450 hestekrefter. Den vil nok ha kraft og ganglag som passer kjøperne av de aller dyreste luksusbilene.

S8 og RS8

S8 vil, ifølge Automedia, beholde den 360-hesteren den har i dag. Det er en 4,2-liter V8 som sender dagens modell av Audi S8 til 100 km/t i løpet av 5,5 sekunder. Men det kommer noe som er enda råere.

(Bildet er manipulert)
(Bildet er manipulert) Vis mer

Selv om S8 allerede er kvikkere en AMG-utgaven av Mercedes-Benz S-klasse gir ikke Audi seg. Verstingen blir en RS8 med en 4,5-liters V8 som er utstyrt med biturbo. Ifølge Automedia blir det til 500 hestekrefter.

Nye Audi A8 skal være klar for lansering til høsten.