Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Ny Audi A8 underveis

Audi A8 begynner å dra på årene. Derfor er en ny utgave nå på vei.

A8 er på mange måter Audis flaggskip, og den største sedanen i modellutvalget. Likevel er den langt fra uvanlig på norske veier, da stort sett med en 3,0-liters dieselmotor under panseret. Som disse bildene viser, er det nå en helt ny utgave på gang.

Utstillingsvindu

A8 er også interessant i kraft av sin utstillingsfunksjon. Nye teknologi vises ofte først i denne klassen og derfor kan kommende A8 si en hel del om Audis fremtidige modeller generelt.

Klassisk sedan

Disse bildene er ikke alt for gode, og bilen er fortsatt ganske tildekt, men likevel avslører de at Audi holder fast på klassiske sedanproporsjoner. Det kan imidlertid se ut som om A8 vil vokse noe.

 Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Det er ventet at A8 i likhet med nye A4, A5 og Q5 vil få motoren trukket lenger bakover og forakselen lenger frem. På disse bildene er det imidlertid ikke så lett å se dette, men kamuflasjen kan bedra noe.

Ingen teknisk revolusjon

Motormessig vil det nok ikke bli noen revolusjon. Audi har flere ganske nye sekssylindrede bensinmotorer og vi regner med at disse vil bli benyttet. Dieselmotorene er også ganske moderne, så trolig vil det dreie seg om litt finpuss på forbruks- og utslippstall. Muligens vil man benytte seg av den nye tolvsylindrede dieselmotoren som nylig ble lansert i Q7 V12 TDI. Vi regner med at forhjulsdrift blir standard på de minste bensinmotorene mens resten av gjengen får firehjulsdrift, som i dag. I tillegg kommer man trolig til å implementere den nye aktive bakdifferensialen nylig vist i S4.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hybrid?

En hybridutgave vil selvsagt etterspørres, men det er ikke trolig at Audi er klare med dette til introduksjonen.

Den kommende, nye utgaven av Audi A8 er ventet på markedet i 2010. Det vil si at den antakelig vises på en bilutstillingen mot slutten av neste år.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia