Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: AutomediaVis mer

Ny Audi A8 kommer neste år

Dagens Audi A8 har mistet taket på S-klasse og den nye 7-serien. Vi regner med at Audi vil forsøke å slå hardt tilbake.

Vi har nylig testet de to vi anser som mest relavante nybiler, nemlig S-klasse mot ny 7-serie. Der kom vi frem til at S-klasse på flere punkter allerede har mistet taket på den nye 7-eren. Det er særlig på kjøreegenskaper at S-klasse sliter.

Da dagens A8 ble lansert i 2003 ble det fokusert mye på det sportslige, og bilen ble lagt tett opp mot BMW 7-serie (en annen 7-serie enn den som er i dag). Audi kunne den gangen blant annet skilte med firehjulsdrift. Det kunne strengt tatt Mercedes også med S500 4-matic, men den kostet mye mer. BMW hadde ikke firehjulsdrift, og har det fortsatt ikke.

I dag kan Mercedes levere firehjulsdrift på både S320 CDI, S350, S450 og S500 samt lang versjon av samtlige motorvarianter. BMW har ikke lansert firehjulsdrift på 7-serien ennå, men har lovet at det skal komme.

Vi regner med at Audi knapt vil ha A8-modeller å tilby uten firehjulsdrift, og at de også denne gangen vil forsøke å legge seg tett opp mot BMW i kjøreopplevelse.

Bildene som Automedia har laget for oss, viser en betydelig friskere A8 og som designmessig er tilpasset dagens produktrekke.

Lansering vil skje i 2010. Det er greit å regne ut siden dagens ble lansert i 2003. Syv års livssyklus er forholdsvis normalt hos mange merker.

Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert.