Ny Audi A6 i 2004?

For nesten et år siden kjørte vi en oppgradert Audi A6. Det er ofte en indikasjon på at en ny modell er under oppseiling

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Ny Audi A6 i 2004?
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Automedia spekulerer i at en ny Audi A6 vil være tilgjengelig i Tyskland sent i 2003. Hvis det stemmer vil bilen kanskje være i Norge i midten av 2004. I følge Automedia skal karosseriet i sin helhet bygges i aluminium, og luftfjæring blir for første gang tilgjengelig på Audi. Elektrohydrauliske bremser tilsvarende Mercedes’ SBC skal også være under utvikling. Automedia tror også det vil komme en kupévariant av den neste A6-modellen.

Nytt på motorfronten

Motorprogrammet ser ganske likt ut som i dag, men det spekuleres i visse forandringer. Den eneste firesylindrete motoren i den nye A6en skal bli en 136 hesters dieselmotor med 2-liters salgvolum. Det vil også komme en ny V6 dieselmotor med common rail innsprøytning og 200 hestekrefter. V8 dieselmotor med 250 hestekrefter skal også være på plass. Firesylindret bensinmotor vil forsvinne helt fra motorprogrammet til A6. Det er den samme utviklingen som har skjedd hos BMW. BMWs 5-serie er kun utstyrt med firesylindret dieselmotor, mens minste bensinmotor er en 2,2-liters rekkesekser med 170 hestekrefter.

Kilde: Automedia

Gå ikke glipp av bildene på denne lenken.