Ny Audi A2 skal utfordre Mini

Mens første generasjon A2 spilte på sjarm, fornuft og aluminiumskarosseri, skal neste generasjon spille på sportslighet og spenstig design.

Neste generasjon Audi A2 få designtrekk fra konseptbilen Audi Shooting Brake. Vis mer

Ny Audi A2 skal utfordre Mini

  1. Fotoalbum


Første generasjon Audi A2 ble introdusert i 2000 og ble markedsført som "aluminiumsbilen". Den første tiden solgte bilen relativt godt og i 2001 ble det solgt mer enn 50.000 eksemplarer i Europa. Men deretter gikk det raskt nedoverbakke med A2 og i 2004 ble det bare solgt 22.000 enheter.

Stanset produksjonen i 2005

Samme tendens gjorde seg gjeldende her i landet. I introduksjonsåret 2000 ble det solgt 169 biler og i 2001, A2s første hele år, kom salget opp i 243 stykker. De følgene årene sank imidlertid salget raskt - til 167 i 2002, 125 i 2003 og bare 69 i 2004.

Audi visste på forhånd at et aluminiumskarosseri ville gi svært høye produksjonskostnader. Når salget i tillegg gikk dårlig, så ikke Audi noen annen utvei enn å stanse A2-produksjonen, noe de gjorde i fjor.

Ny A2 i 2008

Første generasjon A2 ble ingen suksess. Vis mer


Men hvis Automotive News Europe får rett, så har ikke Audi lagt alle fremtidige A2-planer døde - tvert i mot. Automotive News hevder nemlig at Audi nå arbeider med en ny A2, som vil bli lansert i 2008.

Neste generasjon A2 vil imidlertid ha svært lite til felles med den utgåtte navnebroren - eller andre småbiler, for den saks skyld. Ifølge ryktene vil nemlig nye A2 bære i seg designtrekk fra konseptbilen Shooting Brake. Det betyr i tilfelle at A2 vil få et sportsbilaktig utseende og at Audi vil prioritere design fremfor praktiske løsninger.

Mini-konkurrent

BMW-eide Mini skulle vise seg å bli en større kassasuksess enn de fleste hadde regnet med. Artig design og morsomme kjøreegenskaper har åpenbart vært blant Minis suksess-faktorer. Det er denne suksessen Audi nå håper å kopiere.

Mange nye modeller

Neste generasjon A2 skal utfordre Mini (Avbildet: Konseptbilen Audi Shooting Brake) Vis mer


Med unntak av A2, har Audis modellrekke solgt svært godt de siste årene. Audi er for tiden blant de bilprodusentene med størst fremgang og i fjor solgte Audi nesten 830.000 biler globalt.

Audi har imidlertid ingen planer om å hvile på laurbærene. Audi-ledelsen har offentliggjort en målsetting om å selge 1,4 millioner biler årlig innen 2015. For å klare dette har Audi planer om å lansere en rekke nye modeller, slik at de innen 2015 har hele 40 modell-varianter å lokke med.

  • Store bilder finner du her.
  • Kilde: Automotive News Europe

    Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder