Ny app hjelper deg ved viltpåkjørsel

Ikke bare er du pliktig å melde fra, du kan også spare penger på å gjøre det.

IKKE EGENANDEL: Følger du meldeplikten, slipper du egenandel som IF-kunde.   Foto: Colourbox.com
IKKE EGENANDEL: Følger du meldeplikten, slipper du egenandel som IF-kunde. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke bilister opplever årlig å kjøre på vilt i Norge. Nå er det kommet en ny applikasjon for iPhone, som vil forenkle innmeldingen til politiet hvis ulykken faktisk skjer. Den inneholder også tips og råd om hvordan du skal unngå slike hendelser.

Med denne app-en sovner du ikke bak rattet

Kartposisjon på telefonen

App-en oppgir nøyaktig kartposisjon for påkjørselen, som her, midt i Oslo sentrum..
App-en oppgir nøyaktig kartposisjon for påkjørselen, som her, midt i Oslo sentrum.. Vis mer

Er man så uheldig at man faktisk kjører på vilt, er man nemlig pliktig å melde fra til politet om påkjørselen. iPhone-applikasjonen Viltpåkjørsel som koster 11 kroner å laste ned, skal gjøre innmeldingen til politet enklere.


App-en bruker nemlig telefonens GPS og viser din eksakte posisjon på kartet med de riktige koordinatene, som man så kan oppgi til politiet.

Slik blir ulykken mindre alvorlig

Ikke bonustap

Ikke alle er klar over at man ikke får redusert bonus på kaskoforsikringen ved viltpåkjørsler.


I tillegg har enkelte forsikringsselskaper valgt å kutte egenandelen i forbindelse med slike påkjørsler.

- Vi var først ute med dette, og flere har kommet etter. Så lenge bilisten melder fra til politiet eller viltnemnda, betaler han ingen egenandel på kaskoforsikringen, og får heller ikke bonustap, sier informasjonsdirektør Jack Frostad i IF.

Vær likevel obs på at dette varierer fra selskap til selskap. På lik linje med IF, slipper også Storebrand-kunder egenandel ved innmeldt viltpåkjørsel, men Finansnæringens Fellesorganisasjon kjenner ikke til at dette gjelder for alle selskapene. Dermed lønner det seg å sjekke hvilke vilkår som gjelder der du har din bilforsikring.

For eksempel slipper du kun den opprinnelige egenandelen på 2.000 kroner hvis du er totalkunde i Tryg forsikring. Er egenandelen derimot 4.000 kroner, får du denne halvert ved viltpåkjørsel som totalkunde. Hos Gjensidige betaler du alltid ordinær egenandel.

Slik kan du får billigere forsikring