Ny Alhambra og Ibiza CUPRA på norsk jord

GARDERMOEN (DinSide Bil): Med lauvfallet kommer to nyheter fra spanske Seat: Ny Ibiza CUPRA for de med kjørebegjær, og ny Alhambra for de med transportbehov.

Ny Alhambra og Ibiza CUPRA på norsk jord
Ny Alhambra og Ibiza CUPRA på norsk jord


Det er ikke sikkert at Seat er enig i dette, da Alhambra er tilgjengelig også i Sport-utgave, med senket understell og sportsseter også for de små. Men hovedincitamentet for å kjøpe en Alhambra er nok for de aller fleste et transportbehov.

Facelift

Vi har tidligere omtalt den nye Seat Alhambra, i artikkelen Ny Seat Alhambra om hjørnet. I all hovedsak er det en facelift som er foretatt på spanjolen, men mer inngående om endringer og motoralternativer kan du lese der. Vi vil bare raskt nevne det smarte integrerte barnesetet, som du kan få kjøpt som ekstrautstyr. Du kan se et bilde av løsningen her .

Etter som Alhambra er ett av tre resultater av et samarbeide mellom Ford, VW og Seat om å utvikle flerbruksbiler, kan vi vel kanskje si at vi også har omtalt Alhambra i artikkelen Ford Galaxy: Ekstragalaktisk flerbruksbil - fra lanseringen av Fords nye flerbruksbil i Frankrike.

Priset som Galaxy

Etter planen skal nye Alhambra være klare til å innta markedet i Norge i oktober. Selv om prisene ikke er klare ennå, er strategien at Alhambra skal følge Galaxy i pris - og uansett skal de ligge minst 3 prosent under Sharan i pris. I slutten av juni i år ble det antydet en pris på rundt 350.000 kroner for det rimeligste motoralternativet i Galaxy - en 2,0-liters bensinmotor med 115 hestekrefter. Seat-importøren regner med at rundt tre av fire Alhambra vil selges som varebil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ny Alhambra og Ibiza CUPRA på norsk jord

Ibiza Cupra med sportslig styling

For dere som er mer opptatt av fart og spenning, er vel den nye Ibiza Cupra mer interessant. Den lille Cupraen har samme motor som Ibiza 1.8 Sport - altså med 156 hestekrefter og et dreiemoment på 210 Newtonmeter ved 1.800 omdreininger i minuttet. Forskjellen på Cupra og en ordinær Ibiza Sport, er utseendet og styling. Cupra kan blant annet skryte av ny grill med Cupra logo - og selvsagt også en Cupra logo bak, ny støtfanger foran, kraftigere spoiler med luftinntak og integrerte tåkelys, sideskjørt lakkert i bilens farge, dørterskler i titanium med Cupra symbol, ny girspak og interiørdetaljer i titanium og krom.

Ibiza CUPRA skal lanseres for dat norske markedet i august, og prisen på den lille spanjolen blir 234.500 kroner. Samtidig reduseres prisen på Ibiza Sport til 222.800 kroner.

Relaterte artikler:
Ny Seat-bombe: Ny Ibiza, raskere CUPRA
TEST: Seat Ibiza 1.6 Sport: Spanske rytmer

Ny Ford Galaxy: Ekstragalaktisk flerbruksbil
Ny Seat Alhambra om hjørnet