Nürburgring konkurs?

Nürburgring konkurs?

Den legendariske banen sliter "big time".

Publisert
Sist oppdatert

Den har gledet horder av bilentusiaster i mange år, og er blitt verdens mest legendariske bane. Nå står Nürburgring i fare for å gå konkurs.

I praksis er den allerede konkurs, det er bare de tekniske formaliteter som gjenstår. Likevel er det sagt at banen uansett vil holdes åpen for publikum ut året, men etter dette finnes det foreløpig ikke noen løsning.

Fornøyelsesparker rundt Nürbrugring

Trenger store summer

Eierne av anlegget og området rundt ringen har bedt om EU-midler, nærmere bestemt 13 millioner Euro, men denne gangen har de fått nei. Det er nemlig ikke småtterier de har fått tidligere heller, noe som sies å være rundt 524 millioner Euro. Mye av dette er investert i forskjellige anlegg i området rundt banen, for det ligger både hoteller, kjøpesentre og fornøyelsessentre rundt selve baneområdet.

Vi testet LFA på Ringen

Banen i pluss

Det er også kostnadene ved å drifte disse fasilitetene som er den økonomiske hemskoen. Selve banen i seg selv, både Nordsløyfa og Grand Prix-banen, er nemlig bærekraftig, og det må jo sies at det er disse to fasilitenene som trekker folk. Resten er sideordnede prosjekter som finnes mange andre steder. Nürburgring finnes det bare èn av.

Nordsløyfa har knekt mange biler

Mange interessenter

Nürburgring brukes samtidig av mange bilfabrikanter til testing av nye og kommende bilmodeller, og det spekuleres i om ikke flere av disse kan være interessert i å holde liv i selve anlegget. Et alternativ er også å skille ”snørr og barter”, lønnsomme og ikke lønnsomme forretninger, for på den måten ikke la banen gå med i dragsuget på grunn av sideordnede forretninger.

Siste ord i saken om Nürburgring er nok ikke sagt.


RingRacer, 0-217 km/t på 2,5 sekunder - uten førerkort:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer