Norsk rute blant Top Gears 30 favoritter

Verdens mest sette bilprogram har kåret sine favorittveier.

Heltene fra Top Gear har kåret de beste kjørerutene i Europa, og liker du å kjøre både hardt og langt tipper vi at de vil falle i smak. Her har nemlig fokuset vært krappe svinger, vakre omgivelser og åpne landeveier.

Og en norsk

Blant de 30 rutene finner man det italienske Stelviopasset, som i en høyde på 2575 m.o.h. er den nest høyeste fjellveien i alpene, den irske vestkysten, og; hold deg fast: Lærdalstunnellen i Norge.

Lærdalstunnelen er med sine 24.510 meter Norges, og såvidt vi vet også verdens lengste veitunnel. Det som imidlertid får oss til å stusse er selvsagt at det å kjøre gjennom tunellen i praksis oppleves som en svært langtekkelig affære. Ikke bare er den lang, den går rett fram også, noe som ikke helt rimer når fokuset har vært "krappe svinger, vakre omgivelser og åpne landeveier". Vi antar imidlertid at TopGear-teamet har tenkt på veiene på utsiden av selve tunnellen, der er nemlig naturen både vill, vakker og våt.

TomTom

Har du GPS fra TomTom kan du laste ned TopGears favorittruter gratis her eller via TomTom Home. Hvorvidt du får veibeskrivelsen lest opp av Jeremy Clarkson vites imidlertid ikke.

Test av GPSer - inkludert TomToms modeller - får du her!

Kilde: Pressemelding.