Uffda, uten redningsvest! Og i den farta? Annet land, andre regler - men båten er norsk. Foto: Espen Stensrud/Autofil
Uffda, uten redningsvest! Og i den farta? Annet land, andre regler - men båten er norsk. Foto: Espen Stensrud/AutofilVis mer

Norsk fartsmonster fra Nor-Tech

Å kjøre båt i 200 km/t er ikke hverdagskost.

Når 150 av verdens råeste båter legger ut på Poker Run fra Miami til Key West, er den råeste båten av dem alle helnorsk.

Båten heter Nor-Tech 477 SPX. Den er 47 fot lang, og under den hydrauliske motorluka (som har en stor solseng på toppen), residerer to Mercury Racing-motorer. Med 1.350 hester hver! Da går det unna.

Se mer, også video, fra Autofils prøvetur med fartsmonsteret

196 kilometer i timen på norsk vann

DinSide har også tidligere testkjørt en av Nor-Techs båter. Riktignok en noe mindre variant, men langt fra treg av den grunn.

Allerede i 2007 prøvde vi Nor-Tech 36 Supercat, som da var Europas raskeste fritidsbåt. Og med den kom vi opp i viltre 106 knop, som tilsvarer omkring 196 kilometer i timen.

Over 100 knop på vannet er fort. To kompressorladede maskiner med 662 hestekrefter hver skapte denne ekstreme opplevelsen, og det merkes i kroppen for den som kjører eller sitter på.

Mer om båten og vår testtur finner du her

Slik så DinSides utskremte ut under kjøring av fartsmonsteret Nor-Tech 36 Supercat, som gikk i 106 knop. Foto: Stian Gihle
Slik så DinSides utskremte ut under kjøring av fartsmonsteret Nor-Tech 36 Supercat, som gikk i 106 knop. Foto: Stian Gihle Vis mer