Norsk Familieøkonomi strammer inn

Bonuskrav på 70 prosent, soneinndeling og differensierte priser. Enkel bilforsikring har blitt komplisert og vanskelig å oppnå.

Det skulle ikke vare evig. De billige, og enkle bilforsikringene. For først måtte OBOS kaste inn håndkledet, og nå har i praksis Norsk Familieøkonomi gjort det samme.

For ved å innføre et krav om at forsikringstaker må ha minimum 70 prosent bonus fra sitt forrige selskap, ekskluderes mange av de kundene som faktisk kunne spare penger på å tilslutte seg Norsk Familieøkonomi sin forsikringsordning.

Tar ikke vare på kundene

Kravet om 70 prosent bouns gjelder altså dersom du er ny forsikringstaker i Norsk Familieøkonomi. Har du allerede en forsikring i selskapet, løper denne som før - selv om du ikke har 70 prosent bonus fra tidligere forsikringsforhold. Problemene dukker imidlertid opp dersom du selger bilen du allerede har forsikret i Norsk Familieøkonomi. For den nye bilen får du ikke forsikret, selv om du har kjørt skadefritt i aldri så mange år, dersom din bonus er under 70 prosent. Forsikringen i Norsk Familieøkonomi er nemlig bonusfri. Å opptjene bonus kan du derfor se langt etter.

Diskriminerende

Men det er ikke bare kravet om bonus som har gjort forsikringen fra Norsk Familieøkonomi mindre gunstig. For før bonuskravet ble innført delte Norsk Familieøkonomi landet inn i tre ulike soner. Systemet diskriminerer forsikringstakere som bor i sentrale strøk, i og med at de må betale mer for samme forsikring enn kunder som bor mer grisgrendt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eier du i tillegg en dyr bil, må du belage deg på å betale enda mer.

Reduserte krav?

Grunnen til innskjerpingen av forsikringsvilkårene begrunner leder for privatmarked i Norsk Familieøkonomi, Ommund Braut, slik: - Forsikringen ble rett og slett for gunstig.

Likevel håper Braut på at man ved neste forhandling med Trygg-Hansa, som Norsk Familieøkonomi samarbeider med, kan sette ned bonuskravet. Hvor mye, er usikkert.

  • Kutt bilforsikringen

  • OBOS Bilforsikring - prisene til himmels