Norsk bilgaranti-revolusjon

Ved inngangen til 2001 ble en rekke europeiske bilmerker fulgt av lusne 12 måneder nybilgarantigaranti i Norge. Nå er Volvo alene igjen om å tilby en så begredelig nybilgaranti.

Det hele begynte i mai i år. Da forbedret den norske Rover- og MG-importøren nybilgarantien på disse merkene fra 12 måneder til 3 år.

Både Rover og MG er relativt små merker i Norge, så den helt store oppstandelsen uteble. Men når Ford, Norges tredje største bilmerke, annonserte samme beslutning den 11. juni, forsto de fleste at det var grenser for hvor lang tid det ville ta før samtlige bilimportører ble tvunget til å øke sin garantitid. Og ganske riktig, den 1. september annonserte også Opel at de heretter ville tilby 3 år nybilgaranti.

D-dag: 1. november

Listen over merkene som kun ble solgt med 12 måneder nybilgaranti hadde nå blitt ganske kort. Ja, så kort at det etter hvert ble ganske pinlig å befinne seg på denne listen. Det var nå kun et tidsspørsmål før importørene Bertel O. Steen, BMW Norge og Harald A. Møller ville bli nødt til å gjøre noe.

Og i går skjedde det endelig. Pressemeldingene strømmet inn. "3 års garanti på Land Rover fra 1. november 2001.". "Mercedes-Benz utvider garantien til 2 år". "BMW utvider garantitiden". "Harald A. Møller innfører 3 års Norgesgaranti på nye biler".

For å oppsummere: BMW og Mercedes-Benz innfører 2 år nybilgaranti. Audi, Seat, Skoda, Volkswagen og Land Rover slår like godt til med 3 år.

Volvo alene på bunn

12 MÅNEDER: Volvo er nå det eneste bilmerket i Norge som avspiser sine kunder med kun 12 måneder nybilgaranti.
12 MÅNEDER: Volvo er nå det eneste bilmerket i Norge som avspiser sine kunder med kun 12 måneder nybilgaranti. Vis mer

Dermed er det kun et eneste bilmerke igjen som avspiser sine kunder med 12 måneder nybilgaranti - Volvo. Vi tror imidlertid ikke den norske Volvo-importøren ønsker å bli forbundet med "Norges dårligste bilgaranti" særlig lenge. Og dette inntrykket ble bekreftet da vi tok kontakt med Volvo Personbiler Norge. Der arbeides det nå på spreng for å få til en økning av garantitiden.

Lite generøse hos BMW

Bertel O. Steen (Mercedes-Benz), Harald A. Møller (Audi, Seat, Skoda og Volkswagen) og Land Rover har bestemt seg for å la den forbedrede garantien gjelde for biler som er registrert etter 1. november. Dermed vil også kunder som har kjøpt bil de siste ukene kunne få glede av nyordningen. BMW er imidlertid ikke like generøse. BMW-garantien gjelder kun for biler som er kjøpt etter 1. november.

Du finner den fullstendige listen over norske nybilgarantier her.