Norsk Beetle på sjøen

Daycruiseren 645 Beetle er både familiær og sivilisert. Likevel - med en toppfart på 40 knop blir den neppe kjedelig.

I år lanserte Askeladden 635 WA. Til neste sesong sjøsettes en ny båt, med nesten identisk størrelse.

Sivilisert daycruiser

Nyheten 645 Beetle er likevel en helt annen skute. Mens 635 WA er hurtiggående og sportslig, blir det nye Askeladden-medlemmet både mer sivilisert og mer familiær.

Daycruiseren Askeladden 645 Beetle er konstruert med kabin forut. Der vil du finne sengeplass til to, samt et bærbart toalett. I cockpiten kan sittegruppen omgjøres til ytterligere to sengeplasser. Benkene akter kan dessuten felles opp slik at de ikke skal hemme sportsfiskeren. Videre lover Askeladden pantry med integrert kokeapparat og vask med trykkvann som standard.

Hekkaggregat

Et av momentene i utviklingsfilosofien bak 645 Beetle var å tilby kundene en daycruiser med hekkaggregat. Askeladden forteller om økende etterspørsel etter båter med denne motoriseringen. For med hekkaggregat kan den lykkelige båteier installere dieselmotor og, i avgiftsfrihetens navn, redusere drivstoffutgiftene til under det halve.

Blant motoralternativene finner vi MerCruisers 4,3 EFI. De 210 hestekreftene vil, etter teoretiske beregninger, gi en toppfart på 40 knop. De mer økonomisk bevisste kan fylle motorrommet med nye MerCruiser D1,7L DTI. Mer om den nye dieselmotoren finner du her.

Og hva blir prisen?

På forespørsel forteller Askeladden DinSide at prisen på 645 Beetle vil bli 379.000 kroner, levert med 210-hesteren fra MerCruiser. Hva båten vil koste med den nye dieselmotoren, er ennå ikke klarlagt.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.