Norgesvenn får ny drakt

Volkswagen Golf har alltid solgt godt her i landet, og ble Norges mest solgte bil både i fjor og i 1999. I år har imidlertid salget gått tregere. Det er med andre ord på tide med en ny Golf.

Volkswagen Golf V Kombi. Bildet er manipulert
Volkswagen Golf V Kombi. Bildet er manipulert Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Dagens Golf, fjerde generasjon, har vært på markedet siden 1997, og har ikke lenger nyhetens interesse. Både Volkswagen Passat, Ford Mondeo og Toyota Yaris selger nå bedre enn Golf, som har havnet på en "ydmykende" fjerdeplass på salgstatistikken.

I 2003

Situasjonen kan nok imidlertid endre seg når neste generasjon Golf, Golf V, kommer på markedet i 2003. Våre venner i Automedia har som vanlig skaffet seg innside-informasjon, og er allerede ganske sikre på hvordan Golf V vil bli seende ut.

10 centimeter lengre

Skal vi tro Automedia, vil neste generasjon Golf bli omlag 10 centimeter lengre enn dagens utgave, som er 415 centimeter lang. Og de ekstra centimetrene er nok helt nødvendige hvis Golf skal kunne hamle opp med nykommerne Honda Civic (429 cm) og Peugeot 307 (420 cm), som begge byr på imponerende plass. For å gi bedre plassfølelse vil også Golf-frontruten bli flyttet frem.

Automedias manipulerte bilder tyder på at Golf V vil beholde en del av trekkene som kjennetegner dagens utgave. Dette gjelder spesielt hekken, som minner svært mye om dagens utgave. Unntaket er støtfanger-utspringet, som ser ut til å forsvinne.

Forfining

Volkswagen Golf V stasjonsvogn. Bildet er manipulert.
Volkswagen Golf V stasjonsvogn. Bildet er manipulert. Vis mer

Fronten ser imidlertid ut til å ha gjennomgått omfattende endringer. Fordi frontruten flyttes frem, blir ruten også større og får en mer liggende vinkel. Panseret, derimot, blir kortere, noe som gir bilen et mer kompakt utseende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skjermene og frontlyktene har gjennomgått en forfining, og trekker tankene mot luksusbilen Volkswagen D1, som vil bli lansert neste vår. Automedia regner også med at Volkswagen vil plassere blinklys i sidespeilene, à la Mercedes-Benz.

Fleksibil-utgave

Golf V vil i likhet med Golf IV komme i både kombi- og stasjonsvognutgaver. Men det ser ikke ut til at Volkswagen vil nøye seg med det. Automedia hevder nemlig at vi allerede til neste år vil få se en fleksibilutgave av Golf V. Dermed vil Volkswagen fylle hullet mellom Golf stasjonsvogn og flerbruksbilen Sharan.

Hard konkurranse

Fleksibilutgaven av Volkswagen Golf V. Bildet er manipulert.
Fleksibilutgaven av Volkswagen Golf V. Bildet er manipulert. Vis mer

En fleksibilutgave av Golf vil få mange harde konkurrenter å bryne seg på. Opel Zafira, som dominerer segmentet i Norge, vil bli den hardeste. Men også Citroën Xsara Picasso, Mazda Premacy, Mitsubishi Space Star, Nissan Almera Tino, Renault Scenic Grand Comfort og nykommeren Daewoo Tacuma vil gjøre sitt beste for å holde på markedsandelene.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Volkswagen-nyheter
  • Her finner du våre Volkswagen-tester