<strong><b>PÅ SKRÅPLANET:</strong></b> Partyvogn som vekker oppsikt.
PÅ SKRÅPLANET: Partyvogn som vekker oppsikt. Vis mer

Norges laveste Transporter

Slik smeller du sammen en hillbilly gangstah’ kjerre.

Publisert
Sist oppdatert

Av: Kaj Alver

Sist vi møtte Henrik, hadde han med seg ei Boble som så ut til å være reddet rett før pressa på høggern’. Den satt han på utstillingen, og høstet kritikk. Både positiv og realistisk type.

Nå kan du lese om hans siste krasjon i siste nummer av GATEBIL. Kanskje ikke med en bil man får solstikk av å se på, men en skamsenka VW Transporter PickUp lakkert i samme farge som sunn avføring.

Autofil og GATEBIL selges i dobbeltnummer nå. Sjekk hva det inneholder.

Utgangspunktet var en rusten dritbil som ikke gikk da Henrik kjøpte den, men det viste seg å være forrige eier som hadde tabbet seg med timingen på dieselpumpen. Han hadde også montert toppakningen feil vei, med resultat at oljetrykket uteble. Etter å ha fikset dette, har motoren vært eksemplarisk.

<strong><b>STANCW:</strong></b> Lavere får du den ikke uten å skjære i karosseriet.  Foto: KAJ ALVER
STANCW: Lavere får du den ikke uten å skjære i karosseriet. Foto: KAJ ALVER Vis mer


VW Bajsporter

«Bad Ass» er kanskje en beskrivelse «ungdommen lika». Men det har ikke kommet gratis.
Blåsing, sveising, sliping og pussing, resulterte i at den ble matta den ned og sprøytet på én dag.

Fargen gjorde at Transporteren fikk et passende kallenavn: BajsPorter.

Lav uten luft

Henrik er opptatt av stil, Stance og mye annet som begynner med bokstaven S. Så å kjøre en dritbrun Transporter på stylter var ikke aktuelt.

<strong><b>LAV:</strong></b> Det hjelper på looken å få bilen 20 cm lavere. Foto: KAJ ALVER
LAV: Det hjelper på looken å få bilen 20 cm lavere. Foto: KAJ ALVER Vis mer


Løsningen ble å få tilpasset to 3-toms stålrør som gjør at man får akkurat et knivblad mellom dekket og gulvet foran. Bak er bakstillinga bygget helt om og frisert for å få de siste mulige centimeterne.

Gangsterkassa er jazza opp med enda mer snop. «Gangstercap’en» har han senket slik at han fikk den tre centimeter nermere taket.

Frontleppen, baklys, blinklys og vindavvisere er tonet med klarlakk med litt sort i for å få det hele litt mer… Jepp; Bad Ass.

Custom gardiner signert mor
Felgene er faktisk originale Volvo Amazon-felger. Jeg borra opp hølene på nytt så jeg kunne bruke andre bolter og fikk de til å passe på bilen.

I tillegg er de sandblåst og lakkert i Mercedes-fargen 744, og sitter som et skudd rent visuelt.


På innsiden er det meste lakket svart matt, og dørtrekkene er trukket opp igjen.
I sportsbiler er det ekstremt viktig å ha et godt ratt å gripe rundt når «shit gets serious». Samme gjelder her. Rattet må tåle å bli grepet rundt- ikke på grunn av den svimlende toppfarten på 110 km/t, men om du fulgte med tidligere i teksten, så skjønner du at denne doningen hopper og danser så nyrene faller ut og kompisene skaller i taket lenge før dumpene kommer. Derfor er rattstammen sveisa om til å passe VW Boble-rattet.

<strong><b>STRØKENT RETRO:</strong></b> Nylakkert, nytrukket og med hjelp fra mor, er det blitt strøkent i cockpit. Foto: KAJ ALVER
STRØKENT RETRO: Nylakkert, nytrukket og med hjelp fra mor, er det blitt strøkent i cockpit. Foto: KAJ ALVER Vis mer


Julegavetips. Bestill Autofil/gatebil til en som fortjener det!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer