Norges billigste vinterdekk

DinSides store pristest viser hvor du får de billigste dekkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Vinter nærmer seg, og i flere deler av Norge har man allerede opplevd det første snøfallet. For de som har bil, er det derfor viktig å være raskt ute med å skifte til vinterdekk.

Venter for lenge

Faktisk viser en undersøkelse TNS Gallup har gjort for If Skadeforsikring, at tre av ti bileiere venter til etter at den første snøen eller isen har kommet, før de skifter til vinterdekk. I de største byene venter enda flere, hele fire av ti, skriver Newswire i en pressemelding.

- Halvparten av ulykkene som skjer ved første snøfall kunne vært unngått. Årsaken til vinterulykkene er som regel at bilføreren ikke tilpasser farten etter vær- og føreforhold, sier teknisk fagsjef Sverre Bossum i If.

Pristest piggfrie dekk

Pristest piggdekk

Betal halvparten

Du kan spare tusenvis på å kjøpe vinterdekk det riktige stedet.  Illustrasjon: Per Ervland.
Du kan spare tusenvis på å kjøpe vinterdekk det riktige stedet. Illustrasjon: Per Ervland. Vis mer


DinSide innleder i år, som vi også tidligere har gjort, vinterdekksesongen med en gigantisk pristest på vinterdekk.

Testen viser blant annet at du kan spare helt opp mot 51 prosent på piggdekket Nokian Hakkapeliitta 5, som forøvrig vant kvalitetstesten til bilbladet NAF Motor. For kjøper du en dekkpakke med fire dekk hos Shell på Marienlyst Bilsenter i Oslo, betaler du hele 7.400 kroner. Samme pakke får du på Sharifs dekksenter på Skedsmokorset til 3.650 kroner.

Er du tilhenger av piggfrie dekk, kan du også spare enorme summer. Her er det størst besparelse å hente på dekket Nokian Hakkapeliitta RSi, der det også er mulig å spare 51 prosent. Igjen er det Shell på Marienlyst Bilsenter som er dyrest, med en pakkepris på 7.000 kroner. Sharifs dekksenter tar 3.450 kroner for dekkene.

For alle dekkene i pristesten er det mulig å spare mye penger på å velge det billigste dekkvarehuset. I snitt var besparelsesprosenten på 31, men den varierer mye fra dekkmerke til dekkmerke, alt fra 17 til 51 prosent.

Her finner du konkret prisinformasjon, spesifisert på fem store norske byer:

Pristest piggfrie dekk

Pristest piggdekk

I tabellene (en for piggdekk, og en for piggfrie dekk), regnes det ut en snittpris per by, per dekkmerke, og en for landet som helhet. Videre viser vi laveste og høyeste pris for hvert dekkmerke med henholdsvis blå og røde tall. Nederst i tabellen får du dessuten en oversikt over hvor mye du maksimalt kan spare på å unngå den dyreste forhandleren.

Om testen

Nå er det på tide å finne frem vinterføttene til bilen din. Foto: Jogrim Aabakken.
Nå er det på tide å finne frem vinterføttene til bilen din. Foto: Jogrim Aabakken. Vis mer


I dekkpristesten har vi inkludert totalt 12 dekk. Seks med pigger, og seks uten. Dekkene har alle oppnådd gode "karakterer" i bladet NAF Motor. Her er totalt 22 dekk blitt testet, og 12 av dem får altså en fornuftig poengsum. (I pristabellene kan du se hvor mange poeng de ulike dekkene fikk).

Nesten 40 dekkvarehus, i fem store norske byer, er blitt spurt om priser på fire stykk vinterdekk. Vi har spesifisert at dekkene skal ha dimensjonen 205/55R16, være inklusive moms, avgifter, montering, avbalansering og nye ventilstammer. Altså slik at du kan kjøre rett ut fra dekkvarehuset på de nyinnkjøpte vinterføttene til bilen.

Ikke alle dekkvarehus har alle dekktyper. Like fullt viser pristesten, som tidligere nevnt, at det er store summer å spare på å sjekke vår omfattende prisetest.

Om du trenger dekk, anbefaler vi på det sterkeste at du tar med en kopi av prisene i artikkelen til forhandleren. Vi har nøye spesifisert at vi ønsker de prisene som er tilgjengelige for alle kunder. Har du med prisinformasjonen, kan du kontrollere at du ikke betaler for mye.

Prut på prisen

Med vår omfattende pristest i baklommen, har du en formidabel mulighet til å prute på prisen.

Bruk pristabellen aktivt, vis forhandleren din hva andre tilbyr, og press prisen. Lykkes du ikke, bør du gå til en annen og billigere forhandler.

Her finner du kontaktinformasjon til dekkvarehusene som er med i pristesten:

Telefonliste til dekkvarehusene.

Aktuelt om dekk:


[Ugjyldig objekt (debatt)]