Norges billigste pickup

Fiat lanserer en oppdatert utgave av sin lille Strada. Med en utgangspris på 150.000 kroner, blir den Norges billigste pickup.

Norges billigste pickup

Norges billigste pickup

  1. Store bilder
Norges billigste pickup


De kosmetiske endringene begrenser seg til en ny front og et interiør som skal virke mer påkostet. Mer interessant er det at den lille pickupen blir utstyrt med en 1,3-liters dieselmotor med turbo og common rail. Ytelsene er 85 hestekrefter og 200 newtonmeter. Dette er ganske friske tall sammenlignet med andre varebiler i denne prisklassen.

Ingen direkte konkurrenter

Noen direkte konkurrenter har Strada ikke i Norge. En bil som Toyota Hilux er betydelig større og dyrere. Fiat Strada måler 444 centimeter i lengden og 166 i bredden. Av større betydning er vel lasteplanet, og det er 169 centimeter langt og 135 centimeter bredt målt fra hjulkasse til hjulkasse. Nyttelasten er 630 kilo med en totalvekt på 1915.

Gunstig priset

Norges billigste pickup


Andre biler som kan nevnes som mulige konkurrenter er varebiler av "pizzabud-typen" som Citroën Berlingo og Volkswagen Caddy. Førstnevnte er billigst med en startpris for diesel på 139.000. Den er med sin sugediesel på 71 hestekrefter og 125 newtonmeter imidlertid langt svakere enn Strada. Sugediesel finner vi også i Caddy, og prisene starter på 161.000. Motoren yter 70 hesterkrefter 140 newtonmeter. Sammenlignet med disse fremstår Fiat Strada som meget konkurransedyktig priset.

Inkludert i prisen er utstyr som justerbart ratt, fjernstyrt sentrallås og radio med CD. Salgsstart er i juli, og leveringen begynner mot slutten av august.

Store bilder av Fiat Strada.

Her finner du mer Fiat-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder