Smart Fortwo, Cabrio nærmest
Smart Fortwo, Cabrio nærmestVis mer

Norges billigste kabrioleter

Det nærmer seg sommer og vi har tatt en titt på de rimeligste alternativene for deg som vil kombinere friluftsliv og bilkjøring.

Kabriolet forbindes gjerne med luksus og høye priser. Men slik trenger det ikke være. Mange kabrioleter selges i dag til relativt sett hyggelige priser. I spennet mellom 200.000 og 300.000 kroner er det mange spennende biler. Ikke alle er like praktiske, men heller ikke alle trenger så mye plass.

To lister

Vi har i denne saken inkludert både tosetere og firesetere. Skal du ha fire seter, blir prisene naturlig nok noe høyere, men vi tipper mange vil la seg overraske over hvor billige en del kabrioleter som fint frakter fire personer og litt bagasje tross alt er. Vi har laget én liste med de billigste uavhengig av størrelse og én liste med de fem rimeligste i kompaktklassestørrelse, med fire seter.

Her er Norges fem billigste kabrioleter.

1. Smart Fortwo Cabrio 1.0 – 181.000 kroner.
2. Nissan Micra CC 1.4 - 220.000 kroner.
3. Opel Tigra 1.4 – 245.000 kroner.
4. Mini Cooper Cabrio 1.6 – 268.000.
5. Peugeot 207 CC 1.6 – 274.000 kroner.

Av disse er det bare de to sistnevnte som har fire seter, og i begge disse bilene er bakseteplassen ganske så begrenset. Vi tar med noen ord om hver av bilene.

1. Smart Fortwo Cabrio 1.0

Smart Fortwo, Cabrio nærmest
Smart Fortwo, Cabrio nærmest Vis mer


Det kan innvendes at denne ikke er en like rendyrket kabriolet som de andre på listen. Det er til en viss grad riktig ettersom b-stolpen bak føreren, på toppen av hekken, blir stående også når taket er felt ned, en konsekvens av at bilen er så kort. Denne har også en liten siderute festet til seg. Vi velger likevel å ta den med her fordi rommet over og foran sjåføren tross alt er helt åpent frem til frontruten. Fortwo Cabrio har ingen veltebøyle og vil fra førerplassen i stor grad oppleves som en helt vanlig kabriolet. Prisen er lav, men Smart er en særing belemret med mange svakheter, samt noen morsomme egenskaper. 1,0-literen har 84 hestekrefter og burde holde fint i denne bilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2. Nissan Micra CC 1.4

Micra er en aldrende bil, men er likevel interessant først og fremst i kraft av sin lave pris. Kjøregleden er også til stede, mest fordi man som sjåfør føler seg involvert i selve kjøringen i den lille bilen. 1,4-literen har 88 hester og gjør 0-100 på 12,8 sekunder. Bilen har ståltak.

Smart Fortwo, Cabrio nærmest
Nissan Micra CC
Opel Tigra
Mini Cooper S Cabrio
Peugeot 207 CC3. Opel Tigra 1.4

Tigra er en bil i samme klasse som Micra. Den kan også tilby en del kjøreglede med sin 1,4-liter på 90 hestekrefter. 0-100 på 12,4 sekunder. Også Tigra har sammenleggbart ståltak.

4. Mini Cooper Cabrio 1.6

Mini Cooper S Cabrio
Mini Cooper S Cabrio Vis mer


Dette er kjørebilen fremfor noen på denne listen. Mini er noe for seg selv å kjøre, også uten tak. 1,6-literen har 120 hester og gjør 0-100 på friske 9,8 sekunder. CO2-utslippet på 137 gram er lavt for en bil som dette, og alle egenskaper tatt i betraktning fremstår denne bilen som et meget godt kjøp. Bakseteplassen er verdt en del, selv om den naturlig nok passer best for barn.

5. Peugeot 207 CC 1.6

Franskmannen har samme motor som sitter i Mini Cooper, men ytelsene blir litt dårligere grunnet høyere egenvekt. 207 CC byr på god komfort og høy kvalitetsfølelse, samt ganske gode kjøreegenskaper. Baksetene er også i denne bilen forbeholdt de minste, foruten mer nødpreget bruk. Dieselmotor med 109 hester begynner på 286.000.

Spesielt de to sistnevnte bilene på denne listen er forholdsvis funksjonelle dersom du ikke har for vane å kjøre med voksne i baksetet. Med to i bilen er bagasjeplassen god og komfortnivå og kvalitetsfølelse på høyde med mange større og dyrere biler.

Dersom du trenger mer plass

Peugeot 207 CC
Peugeot 207 CC Vis mer


Dersom du er avhengig av en kabriolet med mer plass, har vi laget en liten liste over de billigste alternativene fra kompaktklassen også. Disse er litt dyrere, men fungerer også med fire voksne av normal størrelse om bord, pluss litt bagasje og har dermed et langt bredere bruksområde.

De billigste fra kompaktklassen

1. Audi A3 Cabriolet 1.6 – 306.000 kroner.
2. Renault Mégane 1.5 dCI – 317.000 kroner.
3. Ford Focus CC 1.6 – 334.000
4. Opel Astra Twintop 1.6 - 337.000
5. BMW 118i – 348.000

1. Audi A3 Cabriolet 1.6

Audi A3 Cabriolet
Audi A3 Cabriolet Vis mer


Litt overraskende er det kanskje at Audi er billigst på denne listen. A3 Cabriolet er en gjennomarbeidet og forholdsvis romslig og praktisk kabriolet. Vi har tidligere vurdert den som best i klassen, men innstegsmotorene på både bensin- og dieselsiden er ikke av de beste. Dieselmodellen 1.9 TDI starter på 329.000 kroner.

2. Renault Mégane 1.5 dCI

Dette er en forholdsvis gammel bil og en erstatter burde snart være på plass. Dieselmodellen er imidlertid sterk nok, gjerrig og kultivert. 1,6 bensin koster det samme, men er et dårligere valg. Komfortnivået i bilen er bra, men verken plassforhold eller kjøredynamikk er på nivå med de beste i klassen. Ståltak.

Audi A3 Cabriolet
Renault Mégane CC
Opel Astra Twintop
BMW 1-serie Cabrio, her 120i3. Ford Focus CC 1.6

Focus CC er en komfortabel og velkjørende bil. Taket er i stål. 1,6-literen er ganske snau for denne bilen, men med større motor havner du over 400.000 kroner. Ikke det beste valget i denne klassen.

4. Opel Astra Twintop 1.6

Mye av det samme kan sies om Opels bidrag i klassen.1,6-literen er litt snau og med større motorer blir den for dyr. Den eneste betydelige fordelen Astra har fremfor Audi A3 er ståltaket.

5. BMW 118i

BMW 1-serie Cabrio, her 120i
BMW 1-serie Cabrio, her 120i Vis mer


Dette er valget for den som setter pris på sportslige kjøreegenskaper. Dette er en typisk BMW og motoren er sterk nok, og i tillegg gjerrig. Den er ikke like praktisk og romslig som A3, men gjør seg ikke helt bort på dette området heller. Dieselmotor med 136 hester koster fra 357.000.

Sportsbil

En annen bil som falt utenfor begge disse listene, men som likevel fortjener å nevnes er Mazda MX-5. Dette er en fullblods sportsbil med bakhjulsdrift og svært mye kjøreglede. Med en tilstrekkelig 1,8-liter begynner den på 300.000 akkurat.

Trenger ikke være dyrt

Som man ser av listene ovenfor trenger det altså ikke være spesielt dyrt å kjøre kabriolet sammenlignet med vanlige kombier. Plassforholdene er litt dårligere, men flere biler byr på gode nok praktiske egenskaper til at mange kan klare seg.