Norge i 2006: Gedigent luksuskalas!

Nordmenn har i 2006 handlet Bentley, Ferrari, Aston Martin, Lamborghini - men også de dyreste Mercedes, BMW og Jaguar - som aldri før. Og bare i november ble det i Norge registrert flere nye Volvo XC90 (pris fra 650.000 kroner) enn Toyota Avensis eller Ford Focus...

Norge i 2006: Gedigent luksuskalas!

Norge i 2006: Gedigent luksuskalas!

  1. Store bilder!


Redaksjonen i DinSide Motor får mye av både mail og andre henvendelser, og de er av mange sorter. Særlig en type bidrar til at vi føler oss litt schizofrene; det er de som kjefter på oss for at vi skriver for mye om luksus- og dyre sportsbiler. Allikevel avstedkommer på den annen side disse artiklene, som blir mye lest, svært positive leserreaksjoner - mange er interessert i å vite mer om disse uoppnåelige godbitene - men samtidig er det også fler og fler som kjøper dem. Vi har sett nærmere på shoppinglisten til rikingene i 2006.

Rådyre

Norge i 2006: Gedigent luksuskalas!


En ting er at flere tusen nordmenn hittil i år har kjøpt biler til en halv million og mer. En annen er at de mest prestisjefylte luksusmerker også markerer seg på registreringsstatistikken med flere hundre modeller til en million og mer. Noen titalls er biler av en type det bare ble solgt et eksemplar av hvert jubelår. Eksempler på førstegangsregistreringer i de første 11 månedene i 2006 er for eksempel følgende biler:

Luksus- og eksotiske biler - utvalg
Bilregistrerte t.o.m. november 2006
Audi A827
Aston Martin DB98
Aston Martin V8 Vantage7
Aston Martin Vanquish1
Bentley Continental GT4
Bentley Continental Flying Spur1
BMW 7-serie7
BMW 6-serie10
Cadillac CTS5
Caterham1
Ferrari3
Jaguar XK27
Lamborghini Murciélago1
Lotus2
Mercedes SL4
Mercedes CLS28
Mercedes S60
Mercedes CL4
Maserati1
Porsche 911 37


I tillegg kommer en god del brukt- og privatimport av luksusbiler fra utlandet. Hvis man inkluderer bruktimport er det i årets 11 første måneder blitt registrert blant annet en Rolls-Royce Phantom, to Porsche Carrera GT og tre Dodge Viper. Alt i alt er det blitt registrert 30 Aston Martin, 24 Ferrari, 13 Bentley, 9 Maserati, 6 Lamborghini, 24 Morgan, 178 Lexus og... 395 Porsche.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Luksus eller premium

Norge i 2006: Gedigent luksuskalas!


Men det er ikke bare de aller dyreste bilene som er i fremgang. Når det gjelder terminologi regner vi luksus-biler for å være kjøretøy av typen Mercedes S-klasse, Lexus LS, Jaguar XJ, Ferrari og lignende. Men like under dette nivået er det svært mange luksuriøse biler som vi klassifiserer som premium: BMW 5-serie, Mercedes E-klasse, Lexus GS, Mercedes ML, Volvo XC90... Prisene her starter på cirka 430.000 kroner men ligger i snitt langt over. Uten engang å regne med premium-mellomklassen som Audi A4, BMW 3-serie og lignende ble over 6.000 biler av øvre premium- og luksustypen førstegangsregistrert fra januar til november i år. I tillegg kommer over 7.000 som bruktimport.

Over 1.000 Volvo XC90

Som vi skrev om for kort tid siden er antallet nyregistrerte luksus-SUVer doblet i år. Bestselgeren er Volvo XC90 som er blitt registrert i godt over tusen eksemplarer hittil i år. Mercedes ML og Audi Q7 har også gjort det bra med henholdsvis 394 og 268 registreringer. At det er mye penger i omløp illustreres av at den gjennomsnittlige salgsprisen for de registrerte XC90-modellene av importør og forhandlere anslås til et sted mellom 750 og 800.000 kroner.

Den gode nyheten for oss med mer alminnelig volum på lommeboken er at om noen år blir det mange fler spennende bruktbiler på markedet - kanskje forgangne luksusbiler til overkommelig pris. "Så fikk jeg drømmebilen til slutt"...?

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

  • Store bilder av nordmenns mest luksuriøse biler registrert i 2006
  • Relatert artikkel:

  • Luksus-SUV-salg doblet