Norge får 1.100 ekstra biler fra Mercedes

Ventetiden på B 250 e og C 350 e blir kortere enn fryktet.

<b>STOR ETTERSPØRSEL:</b> Den ladbare hybriden C 350 e har blitt godt mottatt i Norge. Det fører til at Mercedes nå sender 600 ekstra biler i retning Norge i sommer.   Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆK
STOR ETTERSPØRSEL: Den ladbare hybriden C 350 e har blitt godt mottatt i Norge. Det fører til at Mercedes nå sender 600 ekstra biler i retning Norge i sommer. Foto: FRED MAGNE SKILLEBÆKVis mer

Stor etterspørsel kunne ført til lange ventetider for nybil-kjøperne. Nå sender Mercedes 1.100 ekstra biler i retning Norge for å unngå ventetiden.

- Både B 250 e (Electric Drive) og C 350 e (Plug-in hybrid) er biler som har økt i popularitet det siste halve året, sier konstituert direktør i Mercedes-Benz personbil, Reidar Holtedahl, i en pressemelding.

- Basert på tilbakemeldinger fra kunder vet vi at dette er biler som eierne anbefaler videre, hvilket gir et skred av nye interessenter og et bruktmarked der bilene holder seg veldig godt i pris, sier Holtedahl.

LES OGSÅ: Kia importerer brukte nye biler

Romslig elbil

POPULÆR ELBIL: B 250 e har også fått en varm mottakelse her til lands. Romslighet, avgiftslette og rekkevidde gjør bilen attraktiv på norske veier.   Foto: RUNE MARTIN NESHEIM
POPULÆR ELBIL: B 250 e har også fått en varm mottakelse her til lands. Romslighet, avgiftslette og rekkevidde gjør bilen attraktiv på norske veier. Foto: RUNE MARTIN NESHEIM Vis mer


E-Golf konkurrenten Mercedes B 250 e ble godt tatt i mot da den ble lansert vinteren 2015, og byr på god plass for fem voksne.

Norge får i år 500 ekstra biler, hvilket vil gjøre ventetiden kortere om du ikke var blant de første som bestilte den.

LES TESTEN: Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Ladbar hybrid som gir mye for pengene

Da vi testet Mercedes C 350 e for ett år siden, skrev vi at dette var et røverkjøp. Det har mange nordmenn også innsett med tiden.

Hittil har det blitt bestilt cirka 100 biler i måneden i 2016, og populariteten øker fortsatt. Derfor sender nå Mercedes 600 ekstra modeller til Norge i løpet av sommeren.

LES TESTEN: Mercedes-Benz C 350 Plug in Hybrid

Unngår kø til høsten

Bestiller du en av bilen i disse dager, er det med andre ord mulig å få ønsket bil rett etter sommerferien.

Venter du på noen av de nye Mercedesene?

(Avsluttet)
Nei(77%) 560
Ja, men har bestilt C 350 e(12%) 89
Ja, har bestilt B 250 e(10%) 76
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


- Med dagens takt ville ordrebanken bygget seg opp, men når vi nå får de ekstra bilene, får vi også ut flere, forteller kommunikasjonsdirektør i Mercedes Norge, Christoffer Nøkleby, til Dinside.

Med et økende antall bestillinger unngår Mercedes en kø til høsten på disse modellene, og vi får en tilnærmet lik situasjon som om en skulle bestilt en ny bil.

- Det er gledelig for mange hybrid-sultne nordmenn, da man kan risikere å måtte vente opptil ett år på veldig mange andre modeller, både hos oss og andre leverandører.

Til sammenligning forteller Nøkleby at Mercedes GLC e solgte ekstremt godt fra dag én, men at disse to har vært noe mer avventende fra start.

LES OGSÅ: Slik var vårt første inntrykk av GLC e