Foto: Kia
Foto: KiaVis mer

Nok en spennende folke-SUV

VW Tiguan, Toyota RAV4, Ford Kuga og Hyundai iX35 får konkurranse.

Genève (DinSide Motor): På Kia-standen i Genève var det première for nye Kia Sportage, som tar et kjempesprang forover når det gjelder design, i likhet med konsernsøsteren Hyundai ix35, som vi har omtalt her tidligere. Disse to koreanske merkene segler i medvind om dagen og overbeviser ikke bare med en stadig bedre kvalitetsnivå, men nå også med spenstig design.

Hadde lekket

Designen er delvis kjent fra før, takket være en lekkasje ...fra det europeiske patentkontoret http://www.dinside.no/833411/ny-toff-folke-suv. Dessuten ga den mer futuristiske konseptbilen Kia Kue en del hint allerede i 2007.

Audi-designer

Det er nå en tidligere Audi-designer, Peter Schreyer, som har ansvaret for formgivningen hos Kia, som understreker at de også er et "europeisk" bilmerke. Klikk her for å lese om hans spektakulære kreasjon, Kia Ray.

Foto: Kia
Foto: Kia
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Kia
Foto: Kia
Foto: Kia
Foto: Kia


Fra SUV til crossover

Bilen er komplett ny i forhold til forrige Sportage, som solgte en del her i landet så lenge den kunne leveres med kombinasjonen diesel og automat, men som har vært ute av markedet en tid. Nye Sportage er både lengre, bredere og lavere enn den utgående modellen. Den er 440 centimeter lang og plasserer seg dermed klart i kompakt-SUV/crossover-segmentet i konkurranse med biler som både Nissan Qashqai og Peugeot 3008, Ford Kuga, VW Tiguan og Toyota RAV4 - for å nevne noen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kia-design anno 2010: Konseptbilen Kia Ray på bilmessen i Genève. Foto: Knut Moberg
Kia-design anno 2010: Konseptbilen Kia Ray på bilmessen i Genève. Foto: Knut Moberg Vis mer


Produsenten presenterer den som en "byvennlig crossover". Den skal også - men det skulle bare mangle - ha et lavere drivstofforbruk og ditto utslipp. Ned til 138 gram CO2 per kilometer, lover Kia. Den er opptil 90 kilo lettere og er mer aerodynamisk - med en Cd-verdi ned fra 0,40 til 0,37. Start/stopp-teknologi hører med. I god crossover-stil er bilen tilgjengelig både med forhjulsdrift og firehjulsdrift. Den tilbys med et utvalg av bensin- og dieselmotorer med effektnivåer som spenner fra 115 hk til 163 hk.

Nye Kia Sportage kan ventes til Norge et stykke ut på sommeren. Vi tør håpe på en innstegspris på noe under 300.000 kroner.

Her kan du lese vår test av forgjengeren, Sportage som ble lansert i 2005