Nok en DS fra Citroën

Møt DS High Rider: Denne modellen er forløperen til medlem nummer to i den nye DS-familien.

For litt over et år siden lanserte Citroën sin nye merkevarepresentasjon, med ny logo og innvielsen av en ny produktrekke, mer premium-orientert og mer individualistisk. Bruken av DS-navnet, til og med lansert som egen logo, symboliserer rendyrkingen av Citroëns opprinnelige verdier sammen med signaturen "Créative Technologie", som vel ikke trenger noen oversettelse selv for de mindre franskkyndige blant oss...

Vi prøvekjørte den første

Den første modellen i den nye rekken, DS3, ble presentert i flere etapper. Den ble vist som konsept i Genève i fjor og for kort tid siden fikk vi prøvekjøre den - for øvrig en hyggelig opplevelse som du kan lese om her. Det lå i kortene at det skulle lanseres både en DS4 og en DS5 etterhvert - altså modeller i størrelsesklassene over.

Sporty crossover

Og her ser vi hvordan DS4 kommer til å bli. For kort tid siden skrev vi om en ny type mini_SUV eller rettere sagt Crossover fra Nissan, kalt Juke. Vi ble umiddelbart slått av likheten da vi fikk se bildene av DS4 - ikke det at de egentlig er like rent utseendemessig, men det er tydelig at det er samme typen bil, nemlig en sporty fortolkning av crossover/SUV-konseptet i en kompakt utførelse.


Neste C4 i bunnen

DS High Rider har altså en kompakt, relativt høyreist kupéfasong. Den har høyere bakkeklaring enn tradisjonelle kompakte kupéer og er utstyrt med iøynefallende 19-tommers hjul. I forhold til nevnte Nissan Juke er dette en noe større bil. Med 426 lengdecentimeter, 182 centimeter i bredden og 148 i høyden tilhører den kompaktklassen. Vi antar den er basert på kommende C4-plattform, en variant av dagens 308-plattform. Vi vet at denne er tilpasset en hybridløsning som skal presenteres på en egen versjon av Peugeot 3008 til høsten.

Hybrid 4x4

Så presenteres da også DS High Rider som en hybridbil med en kombinasjon som består av en tradisjonell dieselmotor i samarbeid med elektromotor som opererer bak og gir drift på bahjulene. Det dreier seg om en fullhybrid. Bilen får altså hybridbasert firehjulsdrift.

DS High Rider skal vises på bilutstillingen i Genève tidlig i mars. Vi antar at vi vil få se produksjonsbilen, DS4, på Paris-messen i oktober.

Nissan Juke, en lignende type bil, kan du lese om her!