Nitro, mellomklasse-SUV fra Dodge

For et år siden ble denne SUVen vist som konseptbil, men det lå i kortene at den skulle produseres og være en del av Chrysler-gruppens Dodge-offensiv mot Europa.

Nitro, mellomklasse-SUV fra Dodge

Nitro, mellomklasse-SUV fra Dodge

  1. Store bilder!


Dodges Europa-plan rulles ut som det var lagt opp til allerede i fjor vinter. Vi har nylig fått vite at den høye kompaktbilen Caliber kommer hit til landet, og nå har Dodge vist produksjonsversjonen av Nitro.

Store motorer i USA

Dodge Nitro er merkets første produkt i dette segmentet. Sjefen for global Marketing, George Murphy, uttaler at Nitro har det lille ekstra som kunder i kompakt-SUV-klassen er ute etter; en markant personlighet understreket av kraftfull og aggressiv design. I første omgang er bilen blitt lansert i USA hvor den typisk nok har fått betegnelsen "2007-modell". Bedre føre var...? Motorene er dermed amerikansk-rettede mens vi venter på mer moderate motoriseringer beregnet på det europeiske markedet. Det dreier seg om to V6-motorer, en på 3,7 liter og en med et slagvolum på fire liter. De yter henholdsvis 210 og 255 hestekrefter.

Nitro, mellomklasse-SUV fra Dodge


Jeep-basert

Dodge Nitro vil bli bygget i Toledo i Ohio sammen med Chrysler-søsken Jeep og blir en slektning av kommende Cherokee-modeller. Den kjennetegnes blant annet av en smart lasteløsning kalt "Load'n Go" med et lastegulv som kan trekkes ut bortimot en halv meter slik at man kan laste opp utenfor bilen - opp til nesten 200 kilo - og skyve lasten inn i bilen. Antiskrens - ESP - blir standardutstyr. I USA er tre girkasser tilgjengelige: en firetrinnsautomat, en femtrinnsautomat og en sekstrinns manuell kasse.

Dodge solgte 1,4 millioner kjøretøyer i 2004 og er det femte mest solgte merket i USA, i stor grad takket være modellene Caravan og Town&Country, kjent i Norge som Chrysler Voyager og Grand Voyager. Nitro kommer i salg litt senere i år og ventes å være tilgjengelig i land utenfor nordamerika i første kvartal neste år.

  • Store bilder finner du her.