Nissans sporty, nye folke-SUV med 4x4, automat og diesel

Nye Quashqai fra Nissan flørter med alle oss som vil ha i pose og sekk; tøffheten til en liten SUV og dynamikken til en personbil. 4x4, automatgir og diesel er rene gullrekken i Norge. Spesielt når prisen på en grei toliter kan havne ned mot 300.000 kroner.

Qashqai er første bil fra Nissans nye designkontor i London, og med Europa for øye.
Qashqai er første bil fra Nissans nye designkontor i London, og med Europa for øye. Vis mer

Nissans sporty, nye folke-SUV med 4x4, automat og diesel

  1. Store bilder
  2. Navn og design
- Europeiske kunder vil ha alt. Det får de i Qashqai, sa Nissans toppsjef Carlos Ghosn ved avdukingen i Paris i går. Inklusive et vanskelig navn…
- Europeiske kunder vil ha alt. Det får de i Qashqai, sa Nissans toppsjef Carlos Ghosn ved avdukingen i Paris i går. Inklusive et vanskelig navn… Vis mer
Nissan Qashqai er 4,31 meter lang, 1,61 høy og 1,79 bred.
Nissan Qashqai er 4,31 meter lang, 1,61 høy og 1,79 bred. Vis mer
Nissans sporty, nye folke-SUV med 4x4, automat og diesel


Nissans Qashqai er en såkalt crossover, en av mange biler nye biler for tiden som prøver seg mellom mer etablerte nisjer. Ta det beste av både SUV og stasjonsvogn, er mottoet.

Motor

Quashqai er varslet med fire motorer som aller passer norske forhold bra. Med dagens markedsutvikling på forholdet mellom diesel- og bensinmotorer, teknologiutvikling på dieselmotor og varslet avgiftsomlegging, vil vi likevel holde en god knapp på de to dieselutgavene. Motorene er:
* Bensin 1,6 liter og 115 hester
* Bensin 2,0 liter og 140 hester
* Diesel 1,5 liter og 106 hester
* Diesel 2,0 liter og 150 hester

Automatgir og 4x4

Begge toliterne kan for øvrig leveres med firehjulsdrift. Nissan har en rekke girløsninger til bilen, fra fem- og sekstrinns manuell kasse til sekstrinns automatkasse og CVT-kasse. Du kan imidlertid ikke regne med å finne alle kombinasjoner av motorvalg og girkasse.

Til 300.000 kroner?

Quashqai kommer på markedet tidlig i 2007. Priser er fortsatt i det blå, men vi tillater oss å gjette at en greit utstyrt 2,0 diesel med 4x4 kan havne rundt 300.000 kroner. Nissan regner med å selge 100.000 stykker på årsbasis i Europa.

PS. Om du tror at Quashqai er et japansk navn, så tro om igjen. Når bilen senere lanseres i Japan, får den navnet Dualis.

  • Mer om designen kan du lese her.
  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Nissan-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder