Nissans overklasse kommer

I 1990 kom den første modellen av et nytt luksusmerke på markedet. Det var en stor og kraftig premium-sedan med det lite poetiske navnet Infiniti Q45. Infiniti er idag igjen troverdig og har flere modeller å tilby - nå også i Europa.

Infiniti FX
Infiniti FX Vis mer
Infiniti M
Infiniti M Vis mer


Vi ble litt flaue da vi forleden så en imponerende flott crossover-SUV på Grünerløkka i Oslo - og ikke var i stand til umiddelbart å sette navn på den! En såpass gedigen bil, skinnende med sort lakk og krom - og vi kjenner den ikke igjen...?! Og hva er dette logoet som er en liggende oval med et hakk midt under?

Lansering er i gang

Ikke så rart. Det var et unikt eksemplar av Infinitis FX-crossover, og disse bilene har så langt ikke vært offisielt importert i Europa. Men i april annonserte toppsjef Carlos Ghosn at Infiniti, som hadde overvunnet de alvorlige problemene merket hadde på begynnelsen av 2000-tallet, skal lanseres i Europa. 30. august ble merket lansert i Russland i forbindelse med bilutstillingen i Moskva.

- Infiniti er et ekspanderende og globalt anerkjent luksusmerke. Merkevaren tilbyr en unik kombinasjon av luksus, ren design og kjøreglede, sier Carlos Tavares, Executive Vice President og ansvarlig hos Nissan for produktplanlegging og konsernstrategi.

Russland først ute

Infiniti G35 2007 - også med firehjulsdrift.
Infiniti G35 2007 - også med firehjulsdrift. Vis mer


Infiniti markerte sin offisielle lansering i Russland under den internasjonale bilutstillingen i Moskva. Modellene som inngår i Infinitis første produktsortiment inkluderer FX, en sporty cross-over og M, en luksussedan. Begge tilbys med en 3,6-liters V6- og en 4,5-liters V8-motor, og vil være tilgjengelig hos Infiniti-forhandleren i St. Petersburg denne høsten.
Infiniti viser i tillegg sin fremtidige produktportefølje bestående av G35 sportssedan og QX56 - en stor SUV, samt et lite hint om fremtiden med konseptbilen Infiniti Coupe Concept.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Infiniti Q56
Infiniti Q56 Vis mer


Infinitis inntreden i det russiske markedet er en del av merkets globale ekspansjon, som igjen er en del av selskapets treårs plan kalt Nissan Value Up. Infiniti ble lansert i USA og Canada i 1989, og selges i dag i Nord-Amerika, Taiwan, Korea og i Midt-Østen. Fremtidige introduksjoner av merket er planlagt for Kina og Ukraina i 2007, samt Europa i løpet av 2008.

Det startet med denne: Infiniti Q45, 1990-modell
Det startet med denne: Infiniti Q45, 1990-modell Vis mer


- Vi tror at våre kunder i Russland, som i andre Infiniti-markeder, vil være av de kundene som ser etter en svært personlig stil preget luksus og respektfull kundebehandling, fortsetter Tavares. - I løpet av 2007, vil Infiniti FX cross-over og M luksus-sedan få selskap i utstillingslokalene av ytterligere to produkter, den helt nye G35 sportssedan og QX56 SUV, legger Tavares til.

Hovedkontor i Sveits

Infiniti skal etablere sitt regionale hovedkontor for Infiniti Europa i Rolle i Sveits. - Et naturlig hjem for luksusmerker i Europa, sier Tavares. Infiniti vil bli distribuert i Europa gjennom et dedikert nettverk, med oppstart i løpet av 2008.

Infiniti G-coupé
Infiniti G-coupé Vis mer


Infiniti ble i sin tid lansert som et svar på luksusmerkene fra Toyota (Lexus) og Honda (Acura) I motsetning til de ovennevnte rotet Infiniti med sitt image i siste halvdel av 90-tallet og holdt på å forsvinne. Nissans redningsmann fra Renault, Carlos Ghosn, la om strategien og modellplanen, med blant annet "Total Ownership Experience" (TOE), en kundesentrert filosofi for langsiktig relasjonsbygging med japansk luksus som en av ingrediensene. I forhold til Lexus ønsker Infiniti forøvrig å fremstå mer som "Japans BMW" enn som "Japans Mercedes".

Planene for introduksjon i Norge er ikke klare ennå, men det blir nok ikke før tidligst om et par år.

Uansett finnes ikke lenger noen unnskyldning for en etablert motorjournalist å ikke kjenne igjen en Infiniti på veien...

  • Her finner du store bilder av aktuelle modeller fra Infiniti - fra sportskupéen via luksussedanen til kjempe-SUVen Q56.
  • Her finner du mer Nissan-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder