Nissan X-Trail skuffer i kollisjonstest

Nissans nye folke-SUV måtte nøye seg med fire av fem stjerner og en svak poengsum i Euro NCAPs kollisjonstest.

Publisert
Sist oppdatert
Dermed er det klart at Nissan tapte hele kampen med det dårlige resultatet i frontkollisjons-testen.


Fem stjerner er det eneste som er godt nok for nylanserte biler i de fleste klasser. Folke-SUVene har imidlertid en litt dårligere statistikk og X-Trail er sånn sett langt fra alene om å måtte klare seg med fire stjerner. Med seg har den biler som Toyota Rav4, Honda CR-V og Mitsubishi Outlander.

Ingen unnskyldning

Nissan X-Trail skuffer i kollisjonstest

Nissan X-Trail skuffer i kollisjonstest

 1. Store bilder
Nissan X-Trail skuffer i kollisjonstest


Det er likevel ingen unnskyldning, spesielt fordi nevnte konkurrenter var nærmere å oppnå full pott enn Nissans håpefulle. Nylig lanserte og testede Volkswagen Tiguan fikk for øvrig fem stjerner og ble med det den andre folke-SUVen med maksimalt antall stjerner, etter Land Rover Freelander.

Se store bilder fra testen

Lillebror best

Ikke minst er X-Trails resultat skuffende med tanke på at lillebror Qashqai faktisk oppnådde tidenes beste testresultat hos Euro NCAP for bare kort tid siden. Man skulle tro at Nissan dermed var i stand til å overføre denne kompetansen også til den større firehjulstrekkeren.

Svak poengsum

Den gang ei. X-Trail måtte nøye seg med en total poengsum på skuffende 30 poeng. Bare ni av disse ble utdelt i frontkollisjonstesten. Det er faktisk like få poeng som forrige generasjon X-Trail fikk, og betydelig dårligere enn alle konkurrentene. Maksimalt oppnåelig poengsum i denne testen er 16 poeng.

Sjekk hva bilen din er verdt

Bra fra siden

Langt bedre gikk det i sidekollisjonstesten. Her oppnådde X-Trail faktisk full pott og fikk 16 poeng pluss 2 i stolpetesten, altså 18 totalt.

Frontkollisjonstesten ødelegger

I tillegg ble X-Trail tildelt tre av tre mulige stjerner for sine beltevarslere. Dermed er det klart at Nissan tapte hele kampen med det dårlige resultatet i frontkollisjonstesten.

Barnesikkerhet

Nissan X-Trail skuffer i kollisjonstest


Barnesikkerheten er imidlertid god med 43 av 50 mulige poeng og fire av fem stjerner. Ingen folke-SUVer har per i dag oppnådd noe bedre resultat.

Fotgjengersikkerhet

Spesielt snill mot fotgjengerne er X-Trail imidlertid ikke. 2 av 4 stjerner ble tildelt X-Trail. Et middelmådig resultat, men SUVer er generelt ikke spesielt gode i denne disiplinen.

Dersom du lurer på hvordan andre biler i klassen har klart seg, sjekk vår oversikt nedenfor. Den dekker også alle andre biler testet hos Euro NCAP.

 • Store bilder fra testen finner du her.
 • Her finner du full oversikt over alle resultatene fra Euro NCAP.
 • De sikreste bilene for barn.
 • Her finner du mer Nissan-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer