<strong>AVDUKET:</strong> Nissans nye kosept-elbil, Nissan IMx, ble vist fram under Japan Motor Show i Tokyo, onsdag. Foto:
AVDUKET: Nissans nye kosept-elbil, Nissan IMx, ble vist fram under Japan Motor Show i Tokyo, onsdag. Foto: Vis mer

Nissan IMx

Nissan viser fram den «perfekte» elbilen i Tokyo

600 kilometer rekkevidde, trekk på fire hjul og krefter tilsvarende 435 hester vil trolig gå rett hjem hos nordmenn.

Publisert

Fredag starter bilutstillingen i Tokyo, Japan. Her vil man få se nyheter og konseptbiler som viser retningen framover fra de asiatiske bilprodusentene.

Og allerede onsdag ble flere biler lekket for den internasjonale pressen.

Blant annet har Subaru vist fram en ny konseptbil i serien «VIZIV», Mazda har avduket «KAI CONCEPT» og «VISION COUPE», mens Nissan nå viser konsept-elbilen mange nordmenn vil sikle etter.

(En annen bil nordmenn har siklet etter, er Opel Ampera-e. Men med en leveringstid på to år, har Opel Norge bestemt seg for å stoppe salget av Ampera-e.)

- Fasilitetene nordmenn higer etter

Nissan IMx treffer nemlig blink for hva hytte-, insentiv- og/eller miljøelskende bilister i Norge ser etter i en bil: Elektrisk SUV/crossover, med lang rekkevidde (hele 600 kilometer), firehjulstrekk og masse krefter - nærmere bestemt 320 kW, tilsvarende 435 hestekrefter.

Dreiemomentet fra batteriet er på hele 700 Nm.

- I utgangspunktet er den perfekt for det norske markedet. Vi er glade i SUV og elbil i Norge, så å kombinere disse hadde vært helt ypperlig. IMx får alle fasilitetene nordmenn higer etter, skryter Nissans norske kommunikasjonssjef, Knut Arne Marcussen, til Dinside.

Bilder fra IMx-avdukningen i Tokyo

Slik bilen framstår nå, kan den minne litt om Tesla Model X, en SUV-aktig crossover, med lang rekkevidde og kraftig motor. Men Marcussen tror noen av spesifikasjonene vil nedjusteres når bilen settes i produksjon.

- Dette er et veldig kraftig konsept. Det er imidlertid ikke sikkert den blir så hårreisende når den kommer på veien. Kanskje kommer den i flere varianter også, forklarer han.

- Jeg er overbevist om at når det kommer en elektrisk SUV-bil fra Nissan til Norge, vil det være en folkelig variant, godt tilpasset vårt marked - både med tanke på priser, spesifikasjoner og ytelser.

Usikre konkurrenter og lanseringsdato

Altså, det er veldig mye uvisst med denne konseptbilen. Og når man ikke vet spesifikasjonene er det for eksempel vanskelig å regne ut en pris.

<strong>SPENT:</strong> Kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen i Nissan Norge. Foto: Nina Hansen
SPENT: Kommunikasjonssjef Knut Arne Marcussen i Nissan Norge. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Det kommer an på motorisering, men vi blir helt klart konkurransedyktige, sier Marcussen og peker på at den nye generasjonen av Nissan Leaf ikke koster særlig mer enn første generasjon.

- Er Hyundais varslede el-SUV, Kona, den mest naturlige konkurrenten her?

- Det er kanskje det nærmeste vi kommer, ja. Eller Tesla Model X, i en helt annen prisskala. Det er imidlertid fortsatt for tidlig å si, da vi ikke er helt sikre på størrelsen til IMx.

Nissan holder dessuten kortene så tett til brystet at heller ikke den norske kommunikasjonssjefen vet hvor lenge det er før elbilen blir en realitet.

- Jeg håper vi har den på plass innen fem år, sier Knut Arne Marcussen.

- Betyr det at det er lite trolig at den kommer før?

- Det er ikke riktig å si det heller. Det er ikke noe offisielt, så det kan hende bilen plutselig dukker opp om to år.

- Vil IMx fortsatt være konkurransedyktig i 2022?

- Ja. 60 mil vil være tilstrekkelig for veldig mange, både i dag og om fem år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer