Nissan-versting kan få etterfølger

Nissan Skyline GT-R leveres kun med høyre-styring, og er derfor et sjeldent syn i Norge og det kontinentale Europa. Men i Japan og England er det mang en bilentusiast som drømmer om en GT-R.

Nissan-versting kan få etterfølger
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Og det forstår vi godt. For under GT-R-panseret finner man en turboladet rekkesekser som produserer 280 hestekrefter. Firehjulsdrift medvirker til at bilen klarer 0-100 kilometer i timen på 6 sekunder, 0,5 sekunder raskere enn en Porsche Boxster. Den 1.540 kilo tunge bilen skal ifølge Nissan klare "mer enn" 250 kilometer i timen.

Ikke den vakreste

Ytelsene er det med andre ord ikke noe å si på. Men når det gjelder utseende, stiller ikke Skyline GT-R like sterkt. Bilen minner etter vårt syn om en hardt hjemme-stylet sedan fra 80-tallet, og utstråler en relativt høy harry-faktor (se bilde).

Muskuløs

Dette er åpenbart en av årsakene til at Nissan nå har vist frem Nissan GT-R Concept, en bil som passer langt bedre inn i det 21. århundre. Brede skuldre, korte overheng og store hjul utstråler kraft, mens rene og buede linjer gir bilen et moderne utseende.

Firehjulsdrift

Nissan-versting kan få etterfølger

Nissan vil ikke avsløre noe om verken motor eller drivverk, men det er ingen grunn til å få hakeslepp hvis det skulle vise seg at også GT-R Concept er firehjulsdrevet. Inntil Nissan bestemmer seg for å fortelle mer om bilen, får vi imidlertid nøye oss med å titte på bildene.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Nissan-nyheter
  • Her finner du våre Nissan-tester