Nissan TD Comfort 2001: Drar dårlig

Bilmerke: Nissan
Modell: TD Comfort
Motor: 2,0 Turbo Diesel
Årsmodell: 2001
Kilometerstand: 309.000

Problem: Drar dårlig
Når det er rundt 0 grader i utetemperatur, så begynner bilen å oppføre seg merkelig.
Når jeg kjører, så plutselig er det ikke mer effekt i motoren. Kan tråkke gassen helt i bånn, men ingen reaksjon. Den kommer kanskje maksimalt opp i 2500-3000 omdr. men om jeg stopper bilen og starter den igjen, så er den helt fin i en liten stund (ca. noen min.) så begynner den igjen.

Var på et Nissan verksted å fikk dem til å koble diagnosemaskin til og da fant dem ut at det var luftmassemåleren som lagde feilkoder. Jeg skiftet den og alt så fint ut, men da var det minusgrader ute.

Men da temperaturen ute ble rundt 0 grader igjen, så begynnte den igjen. Hva tror du det kan være?

Svar: Da må du jo inn igjen å få sjekket om det ligger nye feilkoder og kanskje er det samme feilkoder? Det kan være feil i lufttemperaturføler eller motortemperaturføler og at disse begrenser effekten på motoren. Men for å få dette gjort skikkelig så bør alle data leses av når feilen oppstår og først da kan bilmekanikeren finne feilen. Da kan han lese av ladetrykk og eventuelt andre opplysninger som kan ha noe med feilen din å gjøre. Kan være noe så enkelt som et skittent dieselfilter eller i verste fall en dieselpumpe som ikke klarer å gjøre jobben sin.