Nissan Sunny 1.6 1994: Vanskelige girskift

Bilmerke: Nissan
Modell: Sunny
Motor: 1.6
Årsmodell: 1994
Kilometerstand: 97.000

Hei! Jeg har nettopp kjøpt en 94-mod Nissan Sunny 1.6 SLX. Bilen har gått 97.000km og er generelt i meget god stand.

En ting plager meg dog, og det er at bilen er noe trøblete å få i 2. gir. Det gjelder skifting både fra 1. til 2. og 3. til 2. gir. Det kan virke som om problemet blir værre når bilen dras litt opp i turtall før girskiftet. Jeg får alltid bilen i gir, men jeg må legge noe mer trykk på enn normal og det skraper i tenner om jeg ikke tar skiftingen med stor ro.

Jeg har sjekket at clutchen ikke har mye dødgang på pedalen (10-15mm), men jeg har ikke fått sjekket nivået på girolja enda. Bilen har dog vært på service regelmessig frem til 85.000 km ifølge serviceboka.

Kan du si noe om hva det kan være og hva det ikke kan være?

Svar: Jeg kan si hva det kan være, men ikke hva det ikke kan være, det vil bli for mange ting! Det letteste for deg vil være å få justert eller skifte utslitte giroverføringer og kanskje skifte til en syntetisk oljetype og samtidig sjekke den gamle oljen siden det kan være metallspon i den. Er oljen metallisk så kan det være et utslitt lager eller en synkroniseringssring som er dårlig og som gjør at tannhjulene ikke klarer å fungere sammen med en gang!

Artikkelen fortsetter under annonsen