Nissan Sport Sedan: Nye takter bekreftes

Det er for så vidt ingen direkte glohet nyhet, men vi har lurt en stund på hva dette egentlig er.

<b>TESLA-INSPIRERT?</b> Det er selvsagt spekulasjon fra vår side, men i og med at Nissan (med partner) er verdens største elbilprodusent, er det naturlig å tenke seg at de vil bygge på produktrekken med en større modell enn Leaf. Foto: NISSAN
TESLA-INSPIRERT? Det er selvsagt spekulasjon fra vår side, men i og med at Nissan (med partner) er verdens største elbilprodusent, er det naturlig å tenke seg at de vil bygge på produktrekken med en større modell enn Leaf. Foto: NISSAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nok ikke mange som har lagt merke til denne godbiten. Bilen ble vist på bilutstillingen i Detroit i januar og fremsto for de fleste europeiske kommentatorer som bare en forhåndsvisning av neste generasjon Nissan Maxima - en stor sedan som ikke lenger er aktuell i de fleste europeiske markeder.

Elbil

Men vi må ikke glemme at Nissan sammen med sin alliansepartner Renault, er en stor produsent av elbiler.

Nissan Leaf har jo flere ganger de siste månedene klart å kive med selveste VW Golf om førsteplassen på den norske registreringsstatistikken.

Det har derfor blitt spekulert i om den nye Nissan-modellen også i fremtiden kan huse en elektrisk drivlinje og fremstå som en konkurrent til Tesla Model S.

Og det er allerede klart at Nissan skal ekspandere sitt elbilprogram oppover - snart kommer e-NV200, en ny elektrisk familiefrakter derfra.

Kupé-sedan

Sjefsdesigner Shiro Nakamura snakker heller ikke om at dette er neste generasjon Maxima, men nøyer seg med å si at den gir signaler om fremtidig sporty design hos Nissan, på samme måte som konseptene Resonance og Friend-Me har gjort ganske nylig.

For eksempel finner man allerede i dag det "flytende taket" på Nissan Note og helheten er ifølge Nakamura et forsøk på å overføre sportsligheten i en todørs kupé til en firedørs sedan.

Hørt det før? Vel, det er et grep både Mercedes, med sin CLS og deretter flere andre bilprodusenter har tatt - oftest i de mer luksuriøse sjiktene av markedet.

Foto: NISSAN
TESLA-INSPIRERT? Det er selvsagt spekulasjon fra vår side, men i og med at Nissan (med partner) er verdens største elbilprodusent, er det naturlig å tenke seg at de vil bygge på produktrekken med en større modell enn Leaf. Foto: NISSAN


I det blå

Ikke direkte noen Maxima-etterfølger da altså. På den annen side sies det heller ingenting om noen elektrisk drivlinje på denne konseptbilen. Men ikke om noen bensin- eller dieselmotor heller, så akkurat det er i det blå.

Derimot får vi bilens dimensjoner - som ikke er så veldig langt fra Tesla Model S, med sine 487 centimeter i lengden, 191 i bredden og bare 138 centimeter i høyden. Akselavstanden er på 282 centimeter.

Og for øvrig ser det ut til at vi bare må vente - og se hva som skjer videre med Nissans Sport Sedan Concept.