Nissan Qashqai tidenes beste i kollisjonstest

Med 37 av 37 mulig poeng for voksenbeskyttelse er Nissan Qashqai den bilen som har oppnådd høyest poengsum i Euro Ncaps ti år lange historie.

Ingen har noensinne klart full pott i øvelsen som måler hvor godt bilen beskytter voksne fremsetepassasjerer. Qashqai oppnådde imidlertid maksimal poengsum både i front- og sidekollisjonstesten. I tillegg fikk den tre av tre mulig poeng for beltevarslere. Det betyr til sammen 37 poeng, ett poeng mer enn det en håndfull andre biler har oppnådd.

Fire stjerner for barnesikkerhet

Også på området barnebeskyttelse gjorde Nissans nykomling det skarpt, men full pott ble det ikke. Totalt 40 poeng holdt til fire av fem stjerner. Selve kollisjonstesten gikk klanderfritt, men den utradisjonelle kompaktklasseren trekkes for at det er vanskelig å se når airbagen i fremsetet er utkoblet. Isofix-festene i baksetet kunne også vært bedre merket.

Nissan Qashqai tidenes beste i kollisjonstest

Nissan Qashqai tidenes beste i kollisjonstest

  1. Store bilder


Fotgjengere bør imidlertid passe seg; to stjerner er ikke spesielt bra i disiplinen som ennå er ganske ny.

  • Vår relativt ferske test av Qashqai kan du lese her.
  • Fire stjerner til Kia Carens

    Kia Carens ble også testet i samme runde. Fleksibilen oppnådde fire av fem stjerner, men ni av seksten stjerner i frontkollisjonstesten er ikke særlig imponerende. I sidekollisjonstesten gikk det imidlertid bedre og Carens klarte 17 av 18 stjerner. Barnesikkerheten ble vurdert til tre av fem stjerner, mens fotgjengerbeskyttelsen kun fikk én.

  • Oppdatert liste over alle Euro NCAP-testede biler finner du her.
  • Store bilder.