Nissan Qashqai fornyes

Norges femte mest solgte bilmodell får allerede en generell oppgradering.

Det er liten tvil om at Nissan traff blink da de lanserte crossoveren Qashqai tidlig i 2007 og lenge fikk da heller ikke Nissan til å levere biler i takt med etterspørselen. Cirka en halv million Qashqai og Qashqai +2 er blitt levert så langt. Idag er Qashqai Norges femte mest solgte bil og det er tydelig at krysningen mellom romslig kompaktbil og høyreist og praktisk, SUV-lignende karosseri, har slått an. For øvrig har Peugeot suksess med sin 3008 som bygger på et lignende konsept

Ny front m.m.

Det nye med 2010 modellen av både Qashqai og Qashqai +2 er ikke bare fronten, som har fått nye lykter, ny støtfanger, panser og grill. Også hekken er noe endret med nye baklys som har fått aerodynamisk utforming selv om fasongen er maken. Dessuten har Nissan introdusert dioder i baklyktene.

Videre tilbyr Nissan to nye farger på Qashqai og likeledes to nye femekers lettmetallfelger både i 16- og 17-toms utførelse.

Oppgradert interiør

Interiøret er også blitt oppgradert; instrumentene skal ha fått bedre lesbarhet og det er kommet en ny kjørecomputer som er posisjonert mellom de to hovedinstrumentene. Det er kommet belysning i fotbrønnene. Små, praktiske rydderom er blitt tilføyd i konsoll og under dashbord. I Tekna-utførelse får man nå Bose-høyttalere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gjerrigere

På motorsiden noterer vi at beste utslippstall for Qashqai er blitt redusert fra 136 gram per kilometer til 119 gram. Det er versjonen med 1.5 dCi dieselmotor som står for denne forbedringen.

Foreløpig må vi nøye oss med bilder av denne nykommeren som vi regner med å få se på bilutstillingen i Genève om snaue tre måneder.