Nissan Primera 1,6 1996: Problemer med dynamoen

Bilmerke: Nissan
Modell: Primera
Motor:1.6 bensinmotor
Årsmodell: 1996
Kilometerstand: 147.000

Problem: Problemer med dynamoen.
Har målt ut spenning på dynamoen på 12,8 V, det skal være 14,6 V! Jeg har byttet dynamo 3 ganger i løpet av de 2 siste årene!

Den første var en byttedynamo og de to andre har jeg skaffet meg på "høgger'n"! Er det bare tilfeldig at jeg har fått dårlige dynamoer, eller kan det være noe annet elektrisk feil på bilen, ettersom dynamoene feiler? Jeg vet at på den siste dynamoen, så hadde likeretteren og en diode "tatt kvelden"

Svar: Det er viktig at man måler ladespenning ikke bare på batteriet men også på selve dynamoen. Dette kan gi et svar på om feilen ligger i dynamo eller i minus- eller plusskretsen. Det beste for deg vil nok være å få målt dette skikkelig på et bilverksted der de har en person som kan bilelektrisk. Et stort spenningsfall vil nok ta knekken på en dynamo etter hvert og et dårlig batteri, eller gjentatte utladinger, vil sørge for at dynamoen ikke varer så lenge. Har du i tillegg et ekstremt stereoanlegg som trekker mye strøm til enhver tid så vil heller ikke dette være heldig for dynamoen.