Nissan: Mindre terrengbil neste år!

Japanske Nissan har lenge markert seg sterkt med terrengbiler, men dagens modellutvalg dekker ikke volum-markedet. Ikke ennå.

Nissan: Mindre terrengbil neste år!

  1. Stort bilde X-Trail bakfra
  2. Stort bilde X-Trail forfra

Men i Paris-utstillingen -- som DinSide dekker på direkten i slutten av september -- skal Nissan vise en konseptbil som kalles X-Trail. I følge Nissans talsmenn er det lagt stor vekt på kjøreegenskaper på vanlig vei, men terrengegenskapene skal likevel være "mer enn tilstrekkelige".

Nissan Norge bekrefter at denne bilen kommer i produksjon neste år, og at målsettingen er at den skal ut på de aller fleste europeiske markeder innen midten av 2001. Bilen vil bli utstyrt med en toliters bensinmotor med "nær 150 hk", altså en liten oppgradering av dagens Primeramotor som yter 140 hk. I tillegg vil X-Trail også komme med Nissans 2,2-liters Di-dieselmotor.

Med en lengde på 448,5 cm er Nissan X-Trail 5 centimeter kortere enn Hoda CR-V og 24 cm lengre enn Toyota Rav4, og Nissan regner begge disse bilene som hovedkonkurrenter til X-Trail

Mer teknikk

Vi har ikke fått fulle detaljer om bilens drivlinje, men det er på det rene at X-Trail får en form for permanent firehjulsdrift som er nyutviklet av Nissan til denne bilen -- og at firehjulsdriftsystemet er koblet til ESP (Elektronisk Stabilitestkontroll).

Bildene viser bilen omtrent slik den vil vises i Paris, men Nissan Norge understreker at produksjonsmodellen vil få mer moderate stylingelementer. Ikke overraskende vil prototypens 18-tomsfelger ikke være standard…