Nissan Micra mer aktuell

For å være ærlig er ikke dagens Nissan Micra blant våre favoritter. Det kan endre seg.

DET VAR BEDRE: Dagens modell er omtrent det mest anonyme man kan tenke seg i bybildet. Den oppgraderte Nissan Micra har i det minste en design med en god del mer personlighet. Foto: Nissan
DET VAR BEDRE: Dagens modell er omtrent det mest anonyme man kan tenke seg i bybildet. Den oppgraderte Nissan Micra har i det minste en design med en god del mer personlighet. Foto: Nissan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nye Micra kaller Nissan denne bilen. Det betyr at modellen er kraftig oppgradert - mer enn det som er vanlig ved en såkalt midtlivs- facelift.

Den har fått et mer tiltalende ytre, et redesignet interiør og nyheter som Google send-to-car. Sistnevnte gjør det mulig for deg å planlegge turen på PC-en på forhånd for så å sende det til bilens datasystem.

Blant de mest effektive

Og den har, ifølge Nissan selv, en av verdens mest effektive motorer. Det er den kompakte 3-sylindrede bensinmotoren 1.2 DIG-S på 98 hestekrefter, som skal klare seg med såvidt over 0,4 liter på mila. Det innebærer CO2-utslipp på under 100 gram - Nissan oppgir dem til bare 95 gram per kilometer.

Det tilbys også en innstegsversjon, også det en 1,2-liter, og denne byr på 80 hestekrefter. den har imidlertid høyere forbruk, og utslipp på 115 gram CO2

Vi har testet Nissan med sikkerhets-skjold

DET VAR BEDRE: Dagens modell er omtrent det mest anonyme man kan tenke seg i bybildet. Den oppgraderte Nissan Micra har i det minste en design med en god del mer personlighet. Foto: Nissan


Seks millioner solgt

Den japanske produsenten har tydeligvis forstått at nyeste generasjon Nissan Micra ikke helt levde opp til modellens status som verdenssuksess.

Den opprinnelige Nissan Micra ble lansert i 1982. Siden er det blitt 6 millioner Micra. Foto: Wikimedia Commons
Den opprinnelige Nissan Micra ble lansert i 1982. Siden er det blitt 6 millioner Micra. Foto: Wikimedia Commons Vis mer


For det må det være lov til å kalle en bil som er blitt solgt i seks millioner eksemplarer gjennom 30 år. Den har markert seg som en populær småbil og har til tider solgt svært godt. I Europa er Micra i dag den tredje bestselgende modellen til Nissan, bak Qashqai og Juke. Imidlertid har ikke de to siste generasjonene av modellen slått an noe særlig her i landet. Så langt i år er det ifølge tallene fra OFV kun blitt registrert 36 eksemplarer - like mange som luksusbilen Mercedes CLS eller Chevrolet Cruze.

Vi har kjørt fornyede Nissan Leaf

Klart mer attraktiv

Kanskje denne noe mer karismatiske skapningen kan endre på det? Den fremstår i hvert fall som klart mer attraktiv. Utseendet er en ting, og man kan utstyre den med nye 15- eller 16-tommers alufelger, panoramatak og navigasjonssystem som inkluderer ekstra informasjon som værmeldinger, hjelp til å sammenligne drivstoffpriser, fly-informasjon og lignende. En parkeringsassistent som måler om plassen er stor nok til å parkere er også tilgjengelig, likeledes en "I-key"-løsning for nøkkelfri adgang og start.

Får selskap av Note

At Nissan er fast bestemt på å styrke sin posisjon i markedet for små og kompakte biler er det uansett ingen tvil om - produsenten satser på nye produkter med nytt teknologisk innhold, som kommende Nissan Note, som vi nylig omtalte.

Den tydeligvis grundig fornyede Nissan Micra vil komme i salg i september.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!