DET VAR BEDRE: Dagens modell er omtrent det mest anonyme man kan tenke seg i bybildet. Den oppgraderte Nissan Micra har i det minste en design med en god del mer personlighet. Foto: Nissan
DET VAR BEDRE: Dagens modell er omtrent det mest anonyme man kan tenke seg i bybildet. Den oppgraderte Nissan Micra har i det minste en design med en god del mer personlighet. Foto: NissanVis mer

Nissan Micra mer aktuell

For å være ærlig er ikke dagens Nissan Micra blant våre favoritter. Det kan endre seg.

Nye Micra kaller Nissan denne bilen. Det betyr at modellen er kraftig oppgradert - mer enn det som er vanlig ved en såkalt midtlivs- facelift.

Den har fått et mer tiltalende ytre, et redesignet interiør og nyheter som Google send-to-car. Sistnevnte gjør det mulig for deg å planlegge turen på PC-en på forhånd for så å sende det til bilens datasystem.

Blant de mest effektive

Og den har, ifølge Nissan selv, en av verdens mest effektive motorer. Det er den kompakte 3-sylindrede bensinmotoren 1.2 DIG-S på 98 hestekrefter, som skal klare seg med såvidt over 0,4 liter på mila. Det innebærer CO2-utslipp på under 100 gram - Nissan oppgir dem til bare 95 gram per kilometer.

Det tilbys også en innstegsversjon, også det en 1,2-liter, og denne byr på 80 hestekrefter. den har imidlertid høyere forbruk, og utslipp på 115 gram CO2

Vi har testet Nissan med sikkerhets-skjold

DET VAR BEDRE: Dagens modell er omtrent det mest anonyme man kan tenke seg i bybildet. Den oppgraderte Nissan Micra har i det minste en design med en god del mer personlighet. Foto: Nissan


Seks millioner solgt

Den japanske produsenten har tydeligvis forstått at nyeste generasjon Nissan Micra ikke helt levde opp til modellens status som verdenssuksess.

Den opprinnelige Nissan Micra ble lansert i 1982. Siden er det blitt 6 millioner Micra. Foto: Wikimedia Commons
Den opprinnelige Nissan Micra ble lansert i 1982. Siden er det blitt 6 millioner Micra. Foto: Wikimedia Commons Vis mer


For det må det være lov til å kalle en bil som er blitt solgt i seks millioner eksemplarer gjennom 30 år. Den har markert seg som en populær småbil og har til tider solgt svært godt. I Europa er Micra i dag den tredje bestselgende modellen til Nissan, bak Qashqai og Juke. Imidlertid har ikke de to siste generasjonene av modellen slått an noe særlig her i landet. Så langt i år er det ifølge tallene fra OFV kun blitt registrert 36 eksemplarer - like mange som luksusbilen Mercedes CLS eller Chevrolet Cruze.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi har kjørt fornyede Nissan Leaf

Klart mer attraktiv

Kanskje denne noe mer karismatiske skapningen kan endre på det? Den fremstår i hvert fall som klart mer attraktiv. Utseendet er en ting, og man kan utstyre den med nye 15- eller 16-tommers alufelger, panoramatak og navigasjonssystem som inkluderer ekstra informasjon som værmeldinger, hjelp til å sammenligne drivstoffpriser, fly-informasjon og lignende. En parkeringsassistent som måler om plassen er stor nok til å parkere er også tilgjengelig, likeledes en "I-key"-løsning for nøkkelfri adgang og start.

Får selskap av Note

At Nissan er fast bestemt på å styrke sin posisjon i markedet for små og kompakte biler er det uansett ingen tvil om - produsenten satser på nye produkter med nytt teknologisk innhold, som kommende Nissan Note, som vi nylig omtalte.

Den tydeligvis grundig fornyede Nissan Micra vil komme i salg i september.