Nissan Micra med parkeringssensorer

Hva er vel mer saliggjørende enn en bil som selv sier fra når avstanden til bilen – eller stolpen – bak blir for liten?

Nissan Micra er 3,8 meter lang, den er oversiktlig og lukeparkering går som en drøm. Nå skal det bli enda lettere. For Nissan tilbyr nå ettermontering av parkeringssensorer til Micra – så vel som til andre Nissan modeller.

Pip, pip, piiiiiip

Systemet består av fire sensorer som integreres i støtfangeren bak på bilen – og for ikke å ødelegge Micraens design er sensorene lakkert i samme farge som støtfangeren. Sensorene, som jobber ved hjelp av ultralyd, måler tiden fra et signal er sendt ut og til det mottas – dermed regner systemet ut hvor langt det er igjen til nærmeste hindring bak bilen. Når du nærmer deg hindringer blir du varslet med pip, som øker i intensitet jo nærmere du kommer. Når pipene går over til en konstant hylelyd er det på tide å stoppe, ytterligere tilnærming da kan lett bli for intimt.

Kan ettermonteres

Parkeringssensorene kan ettermonteres på alle Nissan-modeller. Ikke det at vi tror at Nissan-forhandlere vil bli nedrent av ivrige Micra kunder som synes bilen er for stor å lukeparkere. Har du Patrol, stiller imidlertid saken seg i et litt annet lys.

Relaterte artikler

  • Nissan Micra: Ansiktsløfting og nye motorer