Nissan Micra 1.2 1992: Lekker vann

Bilmerke: Nissan
Modell: Micra
Motor: 1.2
Årsmodell: 1992 (siste utgavene av den gamle karosseri typen)
Kilometerstand: 183.000

Problem:
Jeg fyller på vann på radiatoren (jeg er ikke helt kjent med deler i en bil, men mener det heter radiator) Det som inneholder vann med kjøleveske. Det som ligger foran i bilen ved luftinntaket). Det går ikke lang tid før vannet er borte, jeg har sjekket og det ser ikke ut som det lekker. Jeg kjøpte bilen i fjor og visste ikke at bilen hadde et slikt problem. Jeg fylte på vann og kjørte bilen i ca en måned. I mellomtiden var nesten all vann borte. Det førte til at jeg "brant" motoren flere ganger før jeg forsto at det var tomt for vann. Det endte med at jeg måtte bytte toppakning.

Spørsmålet er; hvor kan det bli av vannet hvis det ikke lekker av bilen? Hvor fort kan vannet fordampe? jeg bruker bilen relativt mye (ca 350 km i uken). Når det er vann i radiatoren stiger ikke temperaturen, når vann mangler stiger den opp til kokepunktet. Og en annen ting. Om sommeren fungerer viften foran som kjøler radiatoren når temperaturen stiger, om vinteren derimot slår den seg aldri på, selv om det koker foran i bilen. Jeg har byttet temperaturmåleren som skal utløse viften, men det har heller ikke hjulpet.

Svar: Ser ut som om du har hatt uflaks! Du har en toppakning som lekker eller en sprukket topp der kjølevannet kommer inn i forbrenningen og blir forbrent sammen med brennstoffblandingen. Dette kan, eller bør du se i form av mye damp ifra eksosen! Har du "brendt" motoren noen ganger på grunn av en tidligere lekkasje så er det stor fare for at toppen er skjev eller sprukket. Alt dette må et bilverksted ta seg av slik at du får jobben gjort på en skikkelig måte og for at det ikke skal skje igjen! Viften starter ikke når bryteren ikke får målt vannet på grunn av at det ikke er vann i motoren.