Nissan med øynene på stilk

Nissans biler skal snart kunne ”se” rundt hjørnet for deg. Dette er ingen fremtidsvisjon, men en realitet allerede fra høsten, lover japanerne.

Hos Nissan står sikkerhetsteknologi i høysetet om dagen. I oktober måned lanseres bilen som kan smygtitte rundt trafikkfarlige hjørner for deg.

Videokamera i støtfangeren

Teknologien består kort og godt av to små videokameraer, montert på hver side av fremre støtfanger, skal fange opp trafikkbildet før det blir synlig fra førerplassen. Videobildene vil umiddelbart bli overført til en skjerm ved dashbordet. Dermed slipper du å bli overasket over bilen som kommer raskt kjørende fra høyre.

Overvåkingssystemet kan også advare deg mot en potensiell faresituasjon: Hvis ett av kameraene registrerer et kjøretøy nærme seg vil en rød indikator på skjermen be deg være ekstra oppmerksom.

Når i Norge?

Mens Nissan internasjonalt ønsker å fange opp situasjoner før de oppstår, har Nissan Norge vansker med å holde seg oppdatert på nyheter innenfor eget konsern: Det var DinSide som måtte fortelle japanernes representanter i Drammen om Nissans nyvinning, og ikke omvendt. Dermed hadde Nissan Norge intet å tilby på vårt spørsmål om når teknologien kan ventes på biler her til lands.

Kameraer i støtfangeren er allikevel en viktig del av Nissans generelle sikkerhetssatsning. Dermed ville det forundre oss om ikke teknologien også kom til Norge med det første. På hvilke modeller og til hvilken pris er imidlertid ikke lett å spå, ut fra bildene av systemet er det likevel grunn til å tro at denne teknologien først kommer på Nissan Patrol.

Artikkelen fortsetter under annonsen