Nissan Leaf med norsk teknologi

Hallo, det er bilen din som ringer.

Foto: Nissan
Foto: Nissan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å se seg blind på eventuelle ulemper ved at bilparken kommer til å elektrifiseres. Hva med fordelene, for dem er det også mange av. En av de store brukerfordelene med morgendagens biler er at du kan kommunisere med dem. Det kan du ha stor glede av.

Nissan Leaf kåret til Årets Bil i Europa

Når bilen ringer...

Når Nissan Leaf kommer på det europeiske markedet, så er norsk teknologi implementert. I Europa vil nemlig alle Leaf inneholde teknologi signert av Telenor gjennom systemet Telenor Connexion. Dette er et kommunikasjonssystem som sikrer kommunikasjonsflyten mellom bilen og Nissans datasenter. Teknologien er av Nissan døpt Carwings.

Nissan Leaf: DinSide gir terningkast seks


Du styrer

Systemet har også brukermessige fordeler. Med dette kan eieren overvåke forskjellige statuser, blant annet med tanke på lading. Her kan du til enhver tid se hvor mye strøm du har på batteriet, forskjellige temperatursituasjoner, og andre brukervennlige funksjoner. Skulle du ønske 20 grader inne i bilen klokken syv om morgenen, så kan du via mobiltelefonen, eller en PC, stille inn ønsket temperatur og klokkeslett. Strøm til oppvarmingen får bilen gjennom ladekabelen, så det går aldri ut over batterikapasiteten.

Nå kan du snart lade uten kabel.

Fremsynt

Telefoner med mulighet for applikasjoner får opp dette brukergrensesnittet ved bruk.
Telefoner med mulighet for applikasjoner får opp dette brukergrensesnittet ved bruk. Vis mer


Telenor har i flere år jobbet med trådløs kommunikasjon mellom maskiner, og opprettet Connexion for et par år siden. Med dette strømlinjeformer de løsninger som nettopp elbiler trenger, og andre kommer etter. Vi har blant annet prøvekjørt Audi A1 e-Tron, som har tilsvarende teknologi installert. Hvem som blir budbringeren i deres system er ennå ikke kjent. Foruten Nissan har Telenor også avtaler med Volvo Cars, Volvo Trucks. Scania og Daimler.

Dette er den neste ut på markedet.

Årets Bil x 2?

Nissan Leaf ble i november kåret til Årets Bil i Europa. Dette er første gang en elbil har fått den gjeve prisen, og argumentene for å gi den til nettopp Leaf var at den er den første elbilen som er laget etter en standard for normale biler og bruksområder. På sikt kan det dryppe flere priser til Leaf, for snart skal også Årets Bil i USA kåres. Der pleier vinnerne være av noe mer konservativ karakter, men hvem vet? I januar får vi svaret.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer