Leaf var Norges syvende mest solgte bil ved inngangen til mars Foto: Nissan
Leaf var Norges syvende mest solgte bil ved inngangen til mars Foto: NissanVis mer

Nissan Leaf med lengre rekkevidde

Nissan Leaf har tatt elbilmarkedet med storm i Norge. Nå blir den enda litt bedre.

Det er ikke lenge siden vi skrev at Nissan senker prisene på Leaf ytterligere. Da var vi klar over at det var en oppdatert utgave på vei, men forventet bare mindre endringer. Nå er den oppdaterte utgaven vist på bilutstillingen i Genève, og det med ganske vesentlige forbedringer.

Dette fremstår med andre ord som en fullverdig midtlivsoppdatering. Det skjer i forbindelse med at produksjonen nå starter opp her i Europa og i Nord-Amerika. Tidligere har Leaf kun vært produsert i Japan.

Økt rekkevidde

Viktigst er det kanskje at rekkevidden er økt fra 175 kilometer til 199 kilometer. Dette er offisielle tall som i likhet med vanlige forbrukstall ofte er for optimistiske, men dette representerer uansett en betydelig forbedring.

Kjappere lading - kanskje

Dessuten får "nye" Leaf mulighet til å lades kjappere via en ny innebygd lader som tillater lading via strømuttak med 32 ampere, om du har tilgang på det. Da går ladetiden ned fra åtte til fire timer. Vi snakker da en fullstendig lading fra helt tomt til helt fullt. Nissan presenterer dette som et rimeligere alternativ til en fullblods hurtigladestasjon.

Leaf var Norges syvende mest solgte bil ved inngangen til mars Foto: Nissan


Effektivisering

Nissan har også gjort flere forbedringer med Leaf. Som et ledd i å øke bilens effektivitet har man gjort enkelte endringer i fronten for å bedre aerodynamikken. Også klimaanlegget er effektivisert, i likhet med batterienes energistyring. I tillegg har man endret litt i kjøremodiene, for å stimulere til enda mer effektiv kjøring.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Knallpris: Tesla Model S

Mer dynamisk

Viktig er det også at kjøredynamikken skal være bedret, grunnet endringer i bilens chassis, bremser og styring. Innvendig er dessuten setene forbedret og materialene er byttet ut for bedre resirkulerbarhet. Bagasjerommet har i tillegg blitt 40 liter større på grunn av en forflytning av bilens lader.

Syvende mest solgte

Leaf i forbedret utgave vises frem på Genève-utstillingen i disse dager. Den blir klar for salg på det europeiske markedet fra sommeren. Det betyr at den forbedrede utgaven kommer på markedet før de fleste andre store produsenter får ut fingeren her i Norge. Det er godt nytt for Nissan. Så sent som etter årets to første måneder var den Norges syvende mest solgte bil, i følge tallene fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.