<strong>I NORGE:</strong> Her står Nissan Leaf klar som en av flere spennende miljøbiler som deltar i Zero Rally. Foto: DinSide Motor
I NORGE: Her står Nissan Leaf klar som en av flere spennende miljøbiler som deltar i Zero Rally. Foto: DinSide MotorVis mer

Nissan Leaf er på plass

Årets Zero Rally er igang, og DinSide Motor deltar med landets første Nissan Leaf, Årets Bil 2011.

For første gang noensinne har en Nissan Leaf, Årets Bil 2011, landet på norsk jord. Denne gangen for at DinSide Motor skal kjøre bilen i miljøbilløpet Zero Rally, og vi har allerede inntatt setet.

Vi har riktig nok prøvekjørt Leaf ved et par tidligere anledninger, sist da den ble testet til terningkast 6. Nå skal den altså delta i et vaskeekte miljøbilrally, og de tre neste dagene blir bilen, som regnes som den første fullverdige elbilen, å se rundt om på Østlandet.

Nissan Leaf med norsk teknologi

Tredje året

 Foto: DinSide Motor
Foto: DinSide Motor Vis mer


Zero Rally er satt i regi av miljøorganisasjonen Zero, med NAF og Eidsiva som hovedsponsorer. Løpet fant sted første gang i 2009, og da med Kronprins Håkon bak rattet på åpningsetappen. I ettertid har løpet fått høy status som miljøbilløp, og flere produsenter deltar med tung satsing. Derfor vil det også rundt på Østlandet rulle biler som aldri før har vært å se her hjemme.

Frafall

Listen over deltagerbiler var imponerende lang og eksklusiv, men mye tyder på at elbilsatsingen er i startgropa. En etter en har spesielle biler måttet trekke seg av forskjellige årsaker. Påmeldt var en bil som Fisker Karma, det samme var Mercedes-Benz F-Cell, en hydrogenbil fra MB. Think skulle også deltatt med et fabrikkteam på to biler, men trakk seg i siste liten. Det betyr likevel ikke at løpet blir kjedelig.

Foto: DinSide Motor
I NORGE: Her står Nissan Leaf klar som en av flere spennende miljøbiler som deltar i Zero Rally. Foto: DinSide Motor


Spennende nykommere

For første gang vil nemlig Chevrolet Volt bli å finne på norske landeveier. Bilen er importert direkte fra USA, og skal konkurrere i kampen om de gjeveste pokalene.

Volvo stiller med tre elektriske C30, en bil vi også har kjørt ved flere anledninger. Deretter kommer et tog med Tesla Roadster, for ikke å snakke om Hyundai som stiller med en hydrogendrevet iX35, eller FCEV som er konseptbilnavnet.

Oversikt: Her lader du elbilen

Leaf imponerer

Likevel er det Nissan Leaf som stikker av med blesten, for dette er en elbil som på mange måter kan regnes som en fullverdig bil. Gjennom tre dager skal vi teste rekkevidde i fullt alvor, det blir dynamiske tester, og det blir garantert både glede og fortvilelse.

I går kveld kom bilen fraktet til Vikingskipet på Hamar på trailer, og i dag er DinSide Motor på plass for å sette bilen på prøve i et av de mest omtalte miljøbilløpene på norsk jord noensinne. Rapporter kommer underveis.

Zero Rally avsluttes førstkommende torsdag på Rådhusplassen i Oslo, hvor store deler av den norske makteliten er invitert til å delta på årets siste etappe i Zero Rally.