Nissan Lannia har kinesisk design

Vi kjenner igjen stilen fra tidligere konsepter. Det er tydelig at Nissan mener alvor med sin nye design.

<b>KINESISK DESIGN:</b> Nissan Lannia skal være spydspiss for en ny designretning Nissan håper skal erobre førswt Kina, så verden. Rimelig ambisiøst, altså. Foto: NISSAN
KINESISK DESIGN: Nissan Lannia skal være spydspiss for en ny designretning Nissan håper skal erobre førswt Kina, så verden. Rimelig ambisiøst, altså. Foto: NISSANVis mer

Joda, kineserne har lært et og annet om bil de siste årene. De har begynt å røre på seg igjen og denne gangen er det mer seriøst.

Sikkerhet og design

Et eksempel på det første er at den nye modellen fra bilprodusenten Qoros, basert i Kina, ble kåret til 2013s sikreste bil i Euro NCAP.

Et eksempel på det andre er denne bilen, en Nissan designet av kinesere. Bilen heter Lannia Concept og er et uttrykk for kontinuitet i merkets nydefinerte, fremtidsrettede designskole, som vi nylig så et eksempel på med den større Nissan Sport Sedan.

Et varsel

At bilen er en konseptbil betyr at Nissan vil få etablert sitt nye formspråk i folks bevissthet før produksjonsbilene kommer.

Slik sett er den et varsel om det som skal komme. Så kan det nok hende at linjeføringen blir justert noe basert på tilbakemeldingene fra publikum.

Nissan Lannia Concept ble vist på bilmessen i Beijing tidligere denne måneden. Vi synes den ville gjøre seg bra med dette utseendet, i konkurranse med Honda Civic, som også er en modell i denne klassen hvor man har satset på spenstig design.

KINESERNE KOMMER: Også når det gjelder design. Nyeste eksempel: Nissan Lannia Concept. Foto: NISSAN
KINESERNE KOMMER: Også når det gjelder design. Nyeste eksempel: Nissan Lannia Concept. Foto: NISSAN Vis mer


Sprek 1,2-liter

Produsenten går ikke offisielt ut med hva slags motorisering denne bilen vil få, men det ligger i kortene at den i det minste vil få den moderne 1,2-litersmotoren i minst en variant. Den greier brasene selv i nye Nissan Qashqai, så den duger helt sikkert i en bil som plasserer seg omtrent i Golf-klassen.

FØRST KINA, SÅ VERDEN: Dette er ganske andre designtakter enn vi husker fra forgjengeren, Almera... Foto: NISSAN
FØRST KINA, SÅ VERDEN: Dette er ganske andre designtakter enn vi husker fra forgjengeren, Almera... Foto: NISSAN Vis mer


Unngikk katastrofen

Nissan er et bilmerke som for bare ti år siden var dømt av de fleste til bankerott. Men de ble reddet, I dag fremstår de som solide og dynamiske, noe vi nylig konstaterte med nye Qashqai, også den adskillig mer spenstig designet enn forgjengeren.

Og snart skal vi teste nye Nissan X-Trail. De presenterer også teknologiske nyvinninger, som en helt ny type ryggespeil.

Bilen vi ser her viser at de også mener alvor i andre bilklasser, som i Golf-klassen, der det siste vi så fra dem her i landet var den totalt anonyme Almera. Forandringen fortsetter - og kineserne er en stadig større del av den.

Her kan du se en video av bilen:


Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
KINESISK DESIGN: Nissan Lannia skal være spydspiss for en ny designretning Nissan håper skal erobre førswt Kina, så verden. Rimelig ambisiøst, altså. Foto: NISSAN
KINESERNE KOMMER: Også når det gjelder design. Nyeste eksempel: Nissan Lannia Concept. Foto: NISSAN
FØRST KINA, SÅ VERDEN: Dette er ganske andre designtakter enn vi husker fra forgjengeren, Almera... Foto: NISSAN