Nissan Kicks treffer blink

Det blir mye nytt om kompakte crossovere om dagen - det er bilklassen som vokser fortest.

<b>VISES UNDER PALMENE:</b> Det er i São Paulo, på den store bilmessen i Brasil, at Nissan viser etterkommeren etter Nissan Extrem, som har fått det spenstige navnet Kicks. Foto: NISSAN
VISES UNDER PALMENE: Det er i São Paulo, på den store bilmessen i Brasil, at Nissan viser etterkommeren etter Nissan Extrem, som har fått det spenstige navnet Kicks. Foto: NISSAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MøtNissan Kicks! Det er blitt mange av disse på våre sider de siste par-tre årene. Vi snakker selvsagt om det som en tid ble kalt «mini-suver», men som nå stort sett går under navnet kompakte crossovere.

Nissan gjør det igjen

Som de tidligere hadde gjort i klassen over med Qashqai, kan man si det var Nissan som initierte denne bølgen da de lanserte sin snodige skapning, Nissan Juke, for over fire år siden.

Nå vil de tydeligvis utnytte til fulle den gullåren de tydeligvis har funnet, ved å lansere ytterligere en crossover, denne gang i størrelsesorden mellom de to tidligere nevnte modellene.

Vi ser altså at Nissan nå satser både på den mer tradisjonelle biltypen i kompaktklassen, med nye Pulsar - som vi testet nylig, og den mer ungdommelige crossover-klassen.

Sparker fra

Nissan Kicks kan skrives inn på en stadig lengre liste over høyreiste, men kompakte biler hvor vi allerede finner to ganske suksessrike franske - Peugeot 2008 og Renault Captur, i tillegg til nevnte Juke.

Opel Mokka vil også kunne regnes som konkurrent og helt nylig har vi kunne fortelle om prosjekter i samme retning fra både Toyota - med sin nyeste konseptbil, C-HR og Mazda, med en «lillebror» til den populære norske bestselgeren CX-5 som, logisk nok, vil få navnet CX-3.

Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
VISES UNDER PALMENE: Det er i São Paulo, på den store bilmessen i Brasil, at Nissan viser etterkommeren etter Nissan Extrem, som har fått det spenstige navnet Kicks. Foto: NISSAN
Foto: NISSAN


Vises i Brasil

Bildene vi viser her er tydelig manipulerte, men viser bilen slik den ser ut. Den er for øvrig bygd og skal vises på bilmessen i São Paulo, (Brasil), som har utviklet seg til å bli en av de store bilmessene i verden. Kicks ser for øvrig ut til å være den mer siviliserte utgaven av crossoveren de viste der forrige gang det var bilmesse, i 2012, nemlig Nissan Extrem.

Både Ford, Hyundai og Volkswagen har for øvrig vist slike konsepter og Ford lanserte for ikke lenge siden EcoSport, som også befinner seg i denne klassen. Den vil for sin del komme til Norge når den etterhvert kommer i fornyet utførelse.

Til tross for at Nissan Kicks skal vises i Brasil, er ikke dette en modell som er forbeholdt det brasilianske markedet, i motsetning til to nye Volkswagen-modeller vi nylig omtalte. Nissan presiserer nemlig at denne bilen er et globalt prosjekt.

Mer om drivlinjer og tekniske data har vi ikke i skrivende stund - det får vi komme tilbake til når bilen blir klar for markedet.

Se bilen bli til: