Nissan e-NV200 Evalia: 242.500,-

Størrelsesmessig er det ingen tvil om at Nissan tilbyr mest elbil for pengene med sin e-NV200 Evalia.

<b>EL_FAMILIEBIL:</b> e-NV200 Evalia har god plass til fem personer og en mengde bagasje. Når det gjelder eldrift og behov for infrastruktur, tilsvarer det Nissan Leaf i så måte. Foto: NISSAN
EL_FAMILIEBIL: e-NV200 Evalia har god plass til fem personer og en mengde bagasje. Når det gjelder eldrift og behov for infrastruktur, tilsvarer det Nissan Leaf i så måte. Foto: NISSANVis mer

Vi kunne fortelle om denne bilen allerede i mars, og nå er det offisielt: Salget starter i Norge i september.

Fem seter

Den elektrisk drevne e-NV200 vil være tilgjengelig både som varebil og som fem-seters personbil:

For varebilvarianten starter prisene fra 209.900 kroner og for personbilvarianten vil prisen starte på 242.500 kroner. Som vanlig tilkommer frakt og levering, som varierer fra sted til sted.

Vi har tidligere testet familiefrakteren Nissan NV200 med dieselmotor.

17 mil

For selv om Nissan fokuserer på bedrifter med denne bilen, regner de med at den også vil appellere til private og familier. Rekkevidden til e-NV200 er oppgitt til inntil 170 kilometer etter den europeiske NEDC-standarden. Dette skal ifølge Nissan være tilstrekkelig for over halvparten av varebileiere i dette segement, som skal ha en gjennomsnittlig kjørelengde på rundt ti mil daglig.

Mer om elbil på Dinside

En halvtime på hurtiglader

Batteripakken er tilsvarende den man finner i Nissan Leaf. Den kan lades på 10 eller 16 Ampère kurs.

NB: Husk at du være svært forsiktig ved lading fra vanlig stikkontakt.

Det er også mulig å bestille e-NV200 med 6,6 kW lader, og da kan man benytte 32 Ampère og dermed redusere ladetiden til 4 timer. Med CHAdeMO DC 50 kW hurtiglader kan man lade batteriet fra 0-80 % på 30 minutter.

Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN


Lades ved butikken

I Norge finnes det ifølge elbilforeningen for tiden rundt 100 hurtigladestasjoner i Norge og 100 nye er planlagt etablert i nærmeste framtid. Nissan for sin del har inngått et samarbeid med matvarekjeden Kiwi om utbygging av minimum 50 hurtigladere på Kiwi-butikker over hele Norge. I Europa er det per i dag etablert mer enn 1.000 offentlige CHAdeMO hurtigladere.

Spesialtilpasset

Selv om e-NV200 er basert på eksisterende NV200, har den følge produsenten likevel gjennomgått en grundig spesialutvikling av Nissans ingeniører. Drivverket har blitt endret på flere viktige områder for å passe inn i den nye modellen, samtidig som det også er gjort endringer på karosseriet for å gi den ønskede lastekapasiteten.

Toppfarten er bagrenset til 120 kilometer i timen, men akselerasjonen skal ifølge Nissan være bedre enn på dieselutgaven.

Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
Foto: NISSAN
EL_FAMILIEBIL: e-NV200 Evalia har god plass til fem personer og en mengde bagasje. Når det gjelder eldrift og behov for infrastruktur, tilsvarer det Nissan Leaf i så måte. Foto: NISSAN
Foto: NISSAN


Over fire kubikkmeter

Varebilvarianten vil ha et lastevolum på 4,2 kubikkmeter og kan frakte to europaller, mens skyvedører på begge sider og stor åpning bak, skal gjøre inn- og utlasting enkelt. Også Evalia har skyvedører og bagasjeplassen er, som det går frem av bildene, gedigen.

En omfattende testperiode har blitt gjennomført i samarbeid med flere firmaer som FedEx, Coca-Cola, DHL og IKEA.

Nissan opplyser at det er på grunnlag av tilbakemeldinger fra førere og flåteansvarlige i etterkant, at de har tilpasset og finjustert e-NV200 før start av serieproduksjon på Nissans fabrikk i Barcelona.