Nissan Cypact: 0,34 liter pr. mil

Det store millineiumsløpet er i gang, VW var først ute med trelitersbilen Lupo, nå følger Nissan som første japanske bilprodusent etter. Konseptet er en sporty studie med navnet Cypact.

Nissan Cypact: 0,34 liter pr. mil

Nissan Cypact: 0,34 liter pr. mil

  1. Stort bilde Nissan Cypact

Bilen får en firesylindret, direkteinnsprøytet bensinmotor, en noe mindre versjon av 1,8-literen som vi har omtalt tidligere (mer om Nissan DI finner du her), og i følge kilder hos Nissan har Nissan Cypact et forbruk på 0,34 liter pr. mil (Eller rett over 3 liter pr. 100 km, derav navnet 3-litersbil).

Cypact utstyrt med en motor som yter 55 kW (75 hk) ved 4.200 o/min, og dreiemomentet er imponerende 160 Nm v/2.000 o/min. Motoren går også svært så rent, CO2-utslippene skal være lave 90g/km -- enda et krav som er satt av tyske myndigheter for å kvalifisere til betegnelsen "Trelitersbil".

Et sporty konsept

Nissan legger vekt på at bilen ska oppfattes som et sporty konsept, at det ikke bare er miljøbevissthet og økologi som står i sentrum når trelitersbilen skal diskuteres. Bilen har også blitt utstyrt med et integrert "Intelligent Transport System" -- ITS -- som er et sanntids navigasjonssystem som ved hjelp av kartdata, GPS-navigering og trafikkinformasjon fra DAB/RDS skal kunne lede sjåføren og bilen forbi de verste trafikk-korkene.

Nissan Cypact introduseres på Frankfurt-utstillingen den 14. september, flere detaljer om bilen følger fra vår on-line dekning av bilutstillingen.