Her er Nissan Juke Nismo Concept, slik den i disse dager blir vist på bilutstillingen i Tokyo.  Foto: Knut Moberg
Her er Nissan Juke Nismo Concept, slik den i disse dager blir vist på bilutstillingen i Tokyo. Foto: Knut MobergVis mer

Nismo: Nissans OPC

TOKYO (DinSide Motor): Nissan viser en Nismo-versjon av Juke. Og den er det fres i.

Nismo er divisjonen som har ansvaret for de høye ytelsene hos Nissan. Få dager etter at denne konseptbilen ble avduket, organiserte de for øvrig en motorfestival ved foten av Fuji-fjellet i Japan, som ble besøkt av 32.000 mennesker i løpet av en søndag. (DinSide var der, og vil snart komme med en reportasje derfra.)

Nismo-ambisjoner

Med andre ord ligger det potensial i navnet Nismo hva angår merkevarebygging og det har den japanske bilprodusenten, basert i Yokohama og landets nest største etter Toyota, begynt å ta inn over seg for alvor.

Samarbeider: BMW+Toyota=sant

Sportslig merke

På spørsmål fra DinSide bekrefter Nismo-presidenten at ambisjonen er å gjøre Nismo til en merkevareforsterker eller image-bygger av samme type som OPC er det hos Opel, for eksempel, uten å ville sammenligne seg med BMWs M eller Mercedes' AMG - her snakker vi om langt dyrere premiummerker. Men stadig fler av Nissans konkurrenter benytter seg av egne emblemer for sine mest sportslige varianter, slik som nevnte OPC, Ford med RS i Europa og SVT i Nord-Amerika eller Renault (Nissans alliansepartner), med Renaultsport.

Opel-friskus: OPC får 280 hester

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Her er Nissan Juke Nismo Concept, slik den i disse dager blir vist på bilutstillingen i Tokyo. Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg


Hvorfor Juke?

Mange syntes valget av Juke for å introdusere Nismo-logoet i modellutvalget virket snodig (et første forsøk er riktignok tidligere blitt gjort med Micra). Men Nismo-presidenten hadde svar på det; Juke er blitt lagt merke til grunnet sin meget spesielle design og i tillegg skaper den på mange måter sitt helt egne segment som crossover i småbilsegmentet - den er verken mini-SUV eller tradisjonell småbil. Derfor skal den passe ypperlig til introduksjonen av en for Nissan ny type høy-ytelsesversjon av modellen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi trodde først det var en spøk: Nissan Juke kommer

Oppgradert og stylet

Om hva som skal finnes under panseret får vi ikke vite all verden, men det dreier seg om en trimmet utgave av 1.6-bensinmotoren med direkte bensininnsprøytning og turbo. Utvendig er det tydelige endringer i forhold til serieversjonen av Juke - bilen er senket, breddet, er utstyrt med nye støtfangere foran og bak samt sideskjørt. Felgene er 19-tommere med spesialdesign.

Når?

Når kommer så Nismo-versjoner av eksisterende Nissan-modeller på markedet? Det skal ifølge Nissan-ledelsen avhenge av hvordan reaksjonene på denne modellen blir fra publikumets og pressens side. Status gjøres opp når Tokyo Motor Show er over og de nevnte reaksjonene foreligger.