Nintendo fra baksetet?

Lange bilturer er ikke nødvendigvis morsomt for noen av oss. Spesielt kan det fort bli kjedelig for de små i baksetet. Nå har leketøyprodusenter engasjert seg i utforming av biltilbehør.

Nintendo og LEGO er to av de store leketøyprodusentene som har vært med og utviklet løsninger for lek og underholdning til baksetepassasjerene. I samarbeid med utstyrsleverandører til bilbransjen, har de kommet fram til to forskjellige og spennende løsninger.

Bygg LEGO på E6

Lego lanserte sin lekeløsning på bilutstillingen i Detroit siste uke. Den er utviklet i samarbeid med interiør-leverandøren Johnson Controls, og har fått navnet PlaySeat. PlaySeat installeres i seteryggen til forsetene, slik at den kan slås opp og ned etter baksetepassasjerens behov. Dette er et aktivitetssenter som inkluderer et skrivebord til tegning og skriving, en LEGO bygge-matte, koppeholdere, oppbevaringsrom for LEGO-klosser, tegnesaker, bøker og andre leker. Lekesettet er klart til å innta markedet, og er i første omgang tiltenkt litt større biler, som for eksempel flerbruksbiler.

Nintendo på tur

Nintendo er litt mer ambisiøs og high-tech i sin leke-løsning, og kanskje kan de tiltrekke bredere aldersgrupper enn kun barn under tolv. Som vi egentlig kan forstå ut i fra Nintendo sin natur, har de har satset mer på skjerm-basert underholdning. Aktivitetssenteret inneholder en 6.4-tommers skjerm som er vendt mot baksetepassasjerene, en videospiller og videospill-utstyr som er integrert i en midtkonsoll, som etter sigende skal ha den egenskapen å gli naturlig inn i interiøret ellers. Og med en slik installert er det bare å snurre film eller la seg omfavne av videospillenes fascinerende verden.

Nintendo har utviklet dette underholdningssenteret i samarbeide med Visteon Automotive Systems, og også dette systemet er i første omgang tiltenkt større biler. Det vil i første omgang bli tilgjengelig som tilleggsutstyr fra forhandler, i Ford Windstar og Lincoln Mercury på det amerikanske markedet fra April i år.